Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Σήμερα οδηγούνται στα κελιά οι εγκληματίες ναζί

 

Ένας ένας, στο κελί της φυλακής οδηγούνται οι εγκληματίες ναζί, μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που καταδικάστηκαν έπειτα από σχεδόν 5,5 χρόνια εκδίκασης της εγκληματικής δράσης τους. 

Από τη ΓΑΔΑ που κρατήθηκαν την πρώτη νύχτα αναμένεται εντός της ημέρας όλοι οι κατάδικοι να οδηγηθούν στα κελιά των φυλακών. Μεταξύ αυτών είναι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει εντοπισθεί ο Χρήστος Παπάς.  

Στη φυλακή θα εκτίσουν τις ποινές συνολικά 38 καταδικασθέντες, ενώ σε 12 δόθηκε αναστολή εκτέλεσης των ποινών που τους επιβλήθηκαν. 

Οι ποινές 

Το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις της. Οδηγούνται στη φυλακή οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα. Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Στη φυλακή οδηγούνται επίσης 14 συνεργοί του Γιώργου Ρουπακιά, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής. Συνολικά οδηγούνται στη φυλακή 38 από τους 50 καταδικασθέντες σε καθείρξεις, μεταξύ των οποίων και οι 13 πρώην βουλευτές.

Ελεύθεροι αφήνονται οι Γιώργος Σκάλκος, Γιώργος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός και Εμμανουήλ Δασκαλάκης, στους οποίους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

3 σχόλια:

  1. Το προηγούμενο διάστημα πηγές του υπουργείου διέρρεαν ότι η αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο ταυτόχρονων συλλήψεων σε διάφορα σημεία της Αττικής, όπου βρίσκονται τα σπίτια και οι χώροι εργασίας των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης. Ειδικά όταν οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι οι χρυσαυγίτες έχουν τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση για να μην υπάρξουν «απρόοπτα»…

    Αυτά όμως στα λόγια και στα σχέδια επί χάρτου. Γιατί στην πραγματικότητα ο Παππάς παραμένει ασύλληπτος και στέλνει μάλιστα και …«ηρωϊκά ραβασάκια» μέσω του δικηγόρου του.

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με εσάς τελειώσαμε, με το τέρας που σας γέννησε όχι ακόμα

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπήκε μέσα η συμμορία,
    δεν πειρά- δεν πειράζει Αδαμαντία

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου