Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Σε κελιά ή σε σουίτες;

Στις φυλακές, εκεί που ανήκουν, οδηγούνται οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατούνταν μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η ηγετική ομάδα και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες μεταφέρονται προς τις φυλακές που θα εκτίσουν την ποινή τους.

Ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος και σχεδόν το σύνολο των υπόλοιπων ηγετικών στελεχών της ναζιστικής – εγκληματικής οργάνωσης θα κρατηθούν στις φυλακές Δομοκού. Από το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, μόνο ο Αρτ. Ματθαιόπουλος δεν θα οδηγηθεί στο Δομοκό, αλλά στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Στο Μαλανδρίνο θα πάνε επίσης ο Γ. Ρουπακιάς και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας, Γ. Καζαντζόγλου.

Από τους 39 καταδικασθέντες, οι 27 θα κρατηθούν στις φυλακές Δομοκού, οι 4 στις φυλακές Μαλανδρίνου, οι 5 στις φυλακές Τρικάλων και η αστυνομικός Β. Πόπορη στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Ο Χρ. Παππάς διαφεύγει της σύλληψης, ενώ ο Γ. Λαγός προς το παρόν καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους δεν θα έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους , ούτε θα έχουν επαφή οι χρυσαυγίτες που τα έχουν «τσουγκρίσει» μεταξύ τους.

Σχόλιο του Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ Η κυβέρνηση φέρει ακέραιητην ευθύνη για τη μη σύλληψη του ναζιστή Χρ. Παππά

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα κελιά στα οποία είχαν προφυλακιστεί οι κατηγορούμενοι για την ΧΑ το 2013 παρουσιάζει το Omniat

Η ειδική μεταχείριση είναι άλλωστε εκείνη που έφερε την ατιμωρησία και η ατιμωρησία είναι εκείνη που όπλισε επαναλαμβανόμενα το χέρι τους, για να συνεχίσουν να επαναλαμβάνουν εγκληματικές πράξεις. 

Το διακύβευμα είναι ένα: Να μην υπάρξει και πάλι ευνοϊκή μεταχείριση των χρυσαυγιτών από το πολιτικό και το δικαστικό σύστημα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου