Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων


Τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων σε σύγκριση με τις συντάξεις των παλιών συνταξιούχων, ακόμα και με τα πετσοκομμένα ποσά που απέμειναν μετά τις τεράστιες περικοπές όλων των προηγούμενων ετών, επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ηλιος» για τον μήνα Νοέμβρη.

Σύμφωνα με αυτά, εκδόθηκαν 17.690 νέες κύριες συντάξεις με οριστική απόφαση συνταξιοδότησης. Η μέση κύρια σύνταξη σε ΕΦΚΑ και Δημόσιο διαμορφώθηκε στα 671,8 ευρώ μικτά και είναι 56,1 ευρώ μικρότερη (7,7%) από τη μέση κύρια σύνταξη των ήδη συνταξιούχων που ανέρχεται στα 727,9 ευρώ μικτά.

Αντίστοιχα μικρότερες είναι και οι νέες επικουρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν 4.356 νέες επικουρικές συντάξεις και η μέση επικουρική διαμορφώθηκε στα 184,93 ευρώ μικτά, από 194,35 ευρώ μικτά που είναι η μέση επικουρική των ήδη συνταξιούχων.

Στην πραγματικότητα βέβαια οι νέες συντάξεις που υπολογίζονται σύμφωνα με τον νόμο 4387/2016 του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ακόμα μικρότερες καθώς οι νέες φουρνιές συνταξιούχων έχουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία περισσότερα χρόνια ασφάλισης, μετά και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που επιβλήθηκε τα τελευταία χρόνια σε όλους τους ασφαλισμένους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου