Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Υγειονομικοί υποδέχτηκαν αγωνιστικά τον πρωθυπουργό στο Ν. Παπαγεωργίου


Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου οργάνωσαν αγωνιστική υποδοχή στον Πρωθυπουργό νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης.

Με τον τρόπο αυτό αποδόμησαν την μαγική εικόνα που προβάλλει η κυβέρνηση για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προβάλλοντας ταυτόχρονα τα αιτήματα για περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, για προσλήψεις υγειονομικών, για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η περιοχή μας.

Παράλληλα, έφεραν στο προσκήνιο τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για το ότι ενώ είχε το χρονικό περιθώριο δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικών, ενώ ούτε και τώρα σε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και την πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας. (δείτε εδώ δήλωση του Θανάση Τασιούδη, νοσηλευτή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Παπαγεωργίου» και εδώ δήλωση του Γιώργου Μητσιάκου, γιατρού και μέλος ΔΣ του ΙΣΘ με την ΔΗΠΑΚ).

 

Κατά την διάρκεια της εισόδου του πρωθυπουργού οι εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα όπως, «Τέρμα πια στην κοροϊδία, δώστε λεφτά για την υγεία» και «Δεν υπολογίσουν ανθρώπινες ζωές, αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές», ενώ απαίτησαν την άμεση πρόσληψη προσωπικού. (δείτε εδώ το video με τα συνθήματα).

Και κάλεσαν σε συσπείρωση και αγώνα για την ικανοποίηση των άμεσων μέτρων ουσιαστικής προστασίας της υγείας του λαού με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο των υγειονομικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου