Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Στο κόκκινο...


*

Ξεπέρασαν τα 2.000 τα νέα κρούσματα - Αυξάνονται δραματικά οι διασωληνωμένοι

Στα 2.056 έφτασαν τα σημερινά κρούσματα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Μάλιστα από τις νέες μολύνσεις, οι 62 συνδέονται με γνωστές συρροές ενώ 22 βρέθηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.  

Με τα σημερινά, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τις 39.251, εκ των οποίων τα 4.112 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13.278 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στις ΜΕΘ διαφόρων νοσοκομείων της χώρας παραμένουν 135 διασωληνωμένοι ασθενείς και πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών με τους έξι νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, έφτασε στους 626.

Στο «και 5'» προσπαθεί να διασφαλίσει κρεβάτια ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Μετά το κόψιμο των τακτικών χειρουργείων, η κυβέρνηση αποδεικνύει με έναν ακόμη τρόπο ότι δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και συνεπακόλουθα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Με τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη να έχουν χτυπήσει κόκκινο, το υπουργείο υγείας τρέχει να διασφαλίσει κρεβάτια ΜΕΘ, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας. Μάλιστα σήμερα με ανακοίνωσή του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, χαρακτηρίζει την επιχείρηση απόκρυψης των τεράστιων ευθυνών της κυβέρνησης ως «σχέδιο έκτακτης ανάγκης», που βρήκε 43 κλίνες ΜΕΘ για την νοσηλεία των περιστατικών Covid-19

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Ο Β. Κικίλιας έχει καλέσει για να ενημερώσει τους αρμόδιους τομεάρχες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αύριο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 2 μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας. Αμέσως μετά την ενημέρωση, θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

*   Δυστυχώς ο χάρτης ειναι για τον Covid-19 και όχι για τις βουλευτικές εκλογές 

 

Επιβάλλουν lockdown για ένα μήνα Βρετανία, Πορτογαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου