Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Αν οι ΜΕΘ επαρκούν όπως λέει η κυβέρνηση, γιατί αναβάλλει τα τακτικά χειρουργεία;


Με αφορμή το μέτρο για πάγωμα του 80% των τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, το portal 902.gr, επικοινώνησε με τον Γιώργο Σιδέρη, γιατρό στο Αττικό και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ, για ένα πρώτο σχόλιο.

«Η μείωση κατά 80% των χειρουργικών αιθουσών, αποδεικνύει με τραγικό τρόπο ότι τα διαγγέλματα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και αύξησής των κλινών ΜΕΘ, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες», σημείωσε ο Γιώργος Σιδέρης.

«Αν οι ΜΕΘ, είναι επαρκείς, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, τότε γιατί να αναβληθούν τακτικές επεμβάσεις; Οι υπόλοιπες ασθένειες, δεν μπορούν να περιμένουν, ήδη, υπάρχουν περιπτώσεις παραμελημένων ασθενών από το πρώτο lockdown. Οι έχοντες θα στραφούν στον ιδιωτικό τομέα. Ο φτωχός κόσμος που θα πάει; για αυτό είναι ζωτική ανάγκη, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας», υπογράμμισε και τόνισε ότι «τον 21ο αιώνα δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για μέτρα απλή επιβίωσης, αλλά για την πραγματική υγεία που παρέχουν τα επιστημονικά επιτεύγματα».

 

1 σχόλιο:

  1. Η ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ

    https://www.902.gr/eidisi/ygeia/241060/anoihti-omologia-oti-tosoys-mines-meta-den-yparhei-kamia-oysiastiki-thorakisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου