Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Όργιο βίας

 
Ο κυβερνητικός αυταρχισμός, η απρόκλητη επίθεση στους διαδηλωτές συνιστά αποκάλυψη των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης που δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού, αλλά το να βάλει στον γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις. 

Γι' αυτό η Αστυνομία προχώρησε σε μια απρόκλητη επίθεση με χημικά, ρίψεις νερού με τις αύρες, ρίψεις χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, τραυματίες και συλληφθέντες. Προπηλάκισαν και έσπρωχναν ακόμα και βουλευτές του ΚΚΕ.

Τη ίδια ώρα επιβεβαιώνοντας την ευθύνη της κυβέρνησης για την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, ο αξιωματικός της ΓΑΔΑ εμφανίστηκε με μεγάλη καθυστέρηση στο χώρο. Απαντώντας στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι η εντολή μας είναι να εφαρμόσουμε το νόμο.

Ο Δ. Κουτσούμπας απαίτησε την απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Κατήγγειλε την επίθεση και τον προπηλακισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θ. Παφιλη και σε άλλους βουλευτές.

Η επίθεση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί καμία επάφη με εισαγγελέα.

Οι διαδηλωτές τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, οι αστυνομικοί δεν τα τηρούν τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οργισμένη παρέμβαση του ΓΓ του ΚΚΕ, στον υπεύθυνο της αστυνομίας (Βίντεο).

Ακούστε και δεύτερο απόσπασμα ΕΔΩ από την παρέμβαση του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η αστυνομία τραυμάτισε και συνέλαβε διαδηλωτές και απώθησε στελέχη του ΚΚΕ

Αυτή την ώρα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε διαδηλωτές με χειροπέδες, ενώ υπάρχουν και διαδηλωτές με ανοιγμένο κεφάλι από την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας.

Με το θράσος που τους έχει δώσει η κυβέρνηση με την απαράδεκτη αυταρχική απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων, δυνάμεις της αστυνομίας είχαν το θράσος να απωθούν και να σπρώχνουν βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την πλήρη ασυδοσία, κατήγγειλε την επίθεση και απαίτησε να έρθει υπεύθυνος της αστυνομίας, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί.

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ.Οικονόμου καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Σημειώνεται πως ο Θ.Παφίλης ήταν ανάμεσα στα στελέχη του ΚΚΕ που δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας. 

Την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων ζητά το ΚΚΕ.


Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται αυτή την ώρα ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, οι βουλευτές Μαρία Κομνηνάκα και Νίκος Παπαναστάσης, ο Γιώργος Τούσσας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και οι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης μέλος της ΚΕ και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος μαζί με δικηγόρους.

Απαιτούν να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες οι οποίοι είναι τουλάχιστον 32 ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προσαγωγές έχουν γίνει και στο ΑΤ Κυψέλης.

Η αστυνομία προκαλεί συνθήκες συνωστισμού ακόμα και κατά τις προσαγωγές


Για πάνω από μία ώρα περιμένουν μέσα στα βαν και τις κλούβες της ΓΑΔΑ διαδηλωτές, τους οποίους αστυνομικές δυνάμεις μάζεψαν στο σωρό μετά τις απρόκλητες επιθέσεις στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα.

Ο συνωστισμός που προκαλεί δηλαδή η αστυνομία συνεχίζεται, δημιουργώντας με ευθύνη της κυβέρνησης συνθήκες υπερμετάδοσης του κορονοϊού. 

Σα να μην έφτανε το χτύπημα της συγκέντρωσης, η οποία ήταν υποδειγματική με αποστάσεις και με όλα τα μέτρα προστασίας, σαν να μην έφταναν οι τόνοι χημικών που έριξε στην κινητοποίηση δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας, στοιβάζει τον έναν πάνω στον άλλο διαδηλωτές στις κλούβες, δείχνοντας ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο η δημόσια υγεία.

Παρέμβαση για το θέμα αυτό έκανε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ στον υφυπουργό προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτές αυτές οι διαδικασίες, και απαιτώντας να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

7 σχόλια:



  1. Άνθισαν τα λουλούδια των ΜΑΤ σήμερα. Τόσο απροκάλυπτα που η "ατομική ευθύνη" του ΜΑΤατζη αποτυπώνεται στο βίντεο πριν τον μαζέψουν..

    Στρίμωξαν και χτύπησαν εργαζόμενους που τηρούσαν αποστάσεις. Η #κυβερνηση_Μητσοτακη έχει μεγάλες ευθύνες για τις παρακάτω εικόνες.

    Θα απαντηθεί! pic.twitter.com/z4bvftrn6u

    — Π.Α.ΜΕ (@PAMEhellas) November 17, 2020

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη υγειονομική βόμβα σήμερα 17/11/20 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα είναι οι χιλιάδες αστυνομικοί τους οποίους συγχρωτίζει αναγκαστικά το ινάτι του Κούλη και του κυρ Μιχάλη. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι Ενώσεις. Αστυνομικών

    P.G. Papanikolaou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Είμαι μέλος του δικηγορικού συλλόγου. Οι διαδηλωτές τηρούν τα μέτρα αυστηρά. Αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε παρέμβαση δε θα είναι από τους διαδηλωτές, θα είναι από την αστυνομία. Οι διαδηλωτές τηρούν υποδειγματικά τα μέτρα. Είμαι μάρτυρας ότι οι διαδηλωτές τηρούν στοχοπροσηλωμένα τα μέτρα»

    Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περί … επεισοδίων!
    Όχι κύριοι …

    Δεν ήταν επεισόδια …

    Ανοιχτή επίθεση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (των διάφορων κυρίως … Μπογδάνων της) στους δημοκρατικούς θεσμούς ήταν!

    Δεν χτύπησαν απλά μέλη ή και βουλευτές του ΚΚΕ.

    Χτύπησαν την καρδιά της δημοκρατίας …

    Εν μέσω πανδημίας, με την παταγώδη αποτυχία του μίστερ Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλους τους τομείς, νόμισαν μερικοί ότι βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν στον γύψο το λαϊκό κίνημα, τους αγωνιστές, τους κομμουνιστές!

    Κούνια που σας κούναγε …

    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δήλωση Γ. Τασιούλα από την ΓΑΔΑ
    https://pamehellas.gr/dilosi-g-tasioyla-apo-tin-gada-video

    Δήλωση Ν. Παπαγεωργίου μέσα από την ΓΑΔΑ
    https://pamehellas.gr/dilosi-n-papageorgioy-mesa-apo-tin-gada

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις απαράδεκτες συνθήκες κράτησης των προσαχθέντων, στη ΓΑΔΑ, κατήγγειλαν με δηλώσεις τους ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης και η δικηγόρος, στέλεχος του Κόμματος, Κατερίνα Γεράκη.
    https://www.902.gr/eidisi/politiki/242730/aparadektes-synthikes-kratisis-sti-gada-video

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου