Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ψευδολογία και απειλές με στόχο να μπει φίμωτρο στη λαϊκή διεκδίκηση


«Απόλυτα πετυχημένο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χτες το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος της υποδειγματικά οργανωμένης συγκέντρωσης του ΚΚΕ και των συνδικάτων στις 17 Νοέμβρη, στα Προπύλαια.

Σε μια ακόμα σαφή ένδειξη της αμηχανίας που διακατέχει τα κυβερνητικά στελέχη από προχτές, μετά το κουρέλιασμα της απαγόρευσης συναθροίσεων, ο Στ. Πέτσας έφτασε να παρουσιάσει ως «δικαίωση» τη «μειωμένη συμμετοχή» στη συγκέντρωση. Κι αυτό ενώ γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι το ίδιο το ΚΚΕ είχε ξεκαθαρίσει ότι η κινητοποίηση θα έχει συμβολικό χαρακτήρα, ότι δεν κάνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και ότι ειδικά ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένοι δεν θα συμμετείχαν. «Η κοινωνία είναι πολύ πιο ώριμη, άφησε πίσω πολιτικά κόμματα, τα οποία κάλεσαν σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις», ανέφερε, κάνοντας μάλιστα και μια ασυνάρτητη σύγκριση ανάμεσα στον αριθμό των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση και τον αριθμό των ψήφων που πήρε το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές...

Στην ίδια κατεύθυνση, και σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την άγρια καταστολή, ισχυρίστηκε ότι ήταν άλλο πράγμα η συμβολική διαμαρτυρία του ΚΚΕ το πρωί της Τρίτης, που τάχα η κυβέρνηση ανέχτηκε, αφού, όπως είπε, «δεν έγινε κάποια πορεία» (!), και άλλο η απογευματινή στα Προπύλαια.

Παρακάτω, και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, ο Στ. Πέτσας παρουσίασε μια ακόμα «επιτυχία» της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι τελικά το Πολυτεχνείο «δεν έγινε γιορτή για τον κορονοϊό», παραβλέποντας τις εικόνες με τα μπουλούκια των 5.000 αστυνομικών που ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, την επέμβαση από τα ΜΑΤ και τις «Αυρες» που δημιούργησαν συνθήκες ασφυξίας και στριμωξίδι στη συγκέντρωση ή τις προσαγωγές με δεκάδες διαδηλωτές να βρίσκονται σαν τις σαρδέλες στις κλούβες και τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Περνώντας στις απειλές, επικαλέστηκε τις προσαγωγές, τις συλλήψεις και τα πρόστιμα, που έφτασαν συνολικά τα 102.900 ευρώ, για να πει ότι «δεν υπάρχει καμία ασυλία σε κανέναν», σε μια σαφή προειδοποίηση για τους επόμενους αγωνιστικούς σταθμούς του κινήματος. Ενώ, παραβλέποντας ότι η απαγόρευση έσπασε στην πράξη και μάλιστα δύο φορές στην Αθήνα, αλλά και σε δεκάδες άλλες πόλεις και συνοικίες όλης της χώρας, συνέχισε, μεταφέροντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει φίμωτρο στη λαϊκή διεκδίκηση. Οπως είπε, «απόπειρες για πορείες κατά παράβαση του νόμου για την προστασία από τον κορονοϊό αποτράπηκαν και αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά με όλα τα νόμιμα μέσα, ενώ θα διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες όσων τις διοργάνωναν».

19 Νοέμβρη 2019  17 Νοέμβρη 2020

Η βία κάθε μορφής είναι έγκλημα

 

Οταν οι κατασταλτικές δυνάμεις διαφημίζουν τα κατορθώματά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου