Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Τελικά... γέννησαν

Η ομάδα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού....

«Αντί να πυκνώσει τα δρομολόγια, αντί να αγοράσει νέα οχήματα και βαγόνια, να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, χτες (σ.σ. προχτές) στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου εμφάνισε την αγορά οχημάτων, τις γνωστές αύρες, δεκάδες δίτροχα, 6.000 αστυνομικούς κ.λπ. για να καταστείλει άγρια τις διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Μ' αυτά άραγε θα αντιμετωπίσει την πανδημία;», ρωτούσε το ΠΑΜΕ σε χτεσινό δελτίο Τύπου για τη σημερινή μέρα δράσης για τις αστικές συγκοινωνίες.

Λίγες ώρες αργότερα, ένα mail από τον «Ομιλο Σαρακάκη», συνοδευόμενο από σχετικό φωτογραφικό υλικό, ενημέρωνε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι που ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα η ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης "ΔΡΑΣΗ", ενισχύθηκε με 100 δίκυκλα (σ.σ. αναφέρει τη μάρκα). Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο σημαντικό και απαιτητικό έργο της ομάδας "ΔΡΑΣΗ"».

Στη «Διαύγεια» βρήκαμε την απόφαση ανάθεσης σύμβασης για την προμήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας με 100 δίκυκλα, όπου αναφέρεται πως γίνεται «στο πλαίσιο αξιοποίησης της έκτακτης χρηματοδοτικής ενίσχυσης του προϋπολογισμού εξόδων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαχείριση θεμάτων εφαρμογής μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορονοϊού»!

Μια μέρα πριν από τη γεμάτη ενθουσιασμό ανακοίνωση της εταιρείας, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, τέτοιες ομάδες καταστολής έπεφταν με τα καινούργια τους δίκυκλα πάνω σε διαδηλωτές, τους προκαλούσαν, τους χτυπούσαν, έκαναν δεκάδες προσαγωγές, προφανώς με στόχο την «αποφυγή εξάπλωσης» του ιού!

Είναι λογικότατος, λοιπόν, ο ενθουσιασμός των επιχειρήσεων, που στο πλαίσιο της «εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, εφοδιάζουν με τα ...εργαλεία της δουλειάς τον κατασταλτικό μηχανισμό για να βαράει καλύτερα όσους αγωνίζονται για πραγματικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και για να αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές του ικανότητες στη ...διασπορά του κορονοϊού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου