Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ημέρα δράσης για την προστασία της υγείας του λαού


 Ημέρα δράσης για την προστασία της υγείας του λαού, της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι η Τρίτη 10 Νοέμβρη, όπως έχουν αποφασίσει τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής).

Τα Εργατικά Κέντρα προτείνουν  με ευθύνη κάθε σωματείου να οργανωθούν δράσεις στους χώρους δουλειάς πλατιάς ενημέρωσης και διεκδίκησης των αιτημάτων.

  • Στην Αθήνα, καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, στις 4 μ.μ., στο υπ. Υγείας.

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καλεί τα συνδικάτα του κλάδου να συμμετάσχουν στις σχετικές πρωτοβουλίες. 

  • Στον Πειραιά, διοργανώνουν στις 10 το πρωί κινητοποίηση στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στις 2 μ.μ. κινητοποίηση στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά. 

Σε αυτές καλούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

  • Στην Ανατολική Αττική, θα γίνουν συμβολικές παρεμβάσεις στα Κέντρα Υγείας της περιοχής και σε εργασιακούς χώρους.

Σε άλλες πόλεις

Την Τρίτη 10 Νοέμβρη, προγραμματίζονται αγωνιστικές δράσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Συγκεκριμένα: 

- Στην Καβάλα, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων, Επισιτισμού Τουρισμού και Συνταξιούχων ΙΚΑ, προχωρούν σε συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

- Στη Λαμία, σωματεία και η Ομάδα Γυναικών διοργανώνουν συγκέντρωση στις 2 το μεσημέρι στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.

- Στις Σέρρες, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΝΙΝΣ) καλεί σε διαδικτυακή σύσκεψη όλα τα σωματεία του νομού, συλλόγους και φορείς για την κατάσταση του νοσοκομείου. 

Εργατικά σωματεία και σωματεία των υγειονομικών προχωρούν σε σχετικές κινητοποιήσεις και την Πέμπτη 12 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 π.μ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Στις Σέρρες, σωματεία, φορείς και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών καλούν σε κινητοποίηση στο νοσοκομείο. Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε δίωρη στάση εργασίας 8 π.μ. με 10 π.μ. και σε συγκέντρωση στο προαύλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου