Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

«Οι κίνδυνοι μεγάλοι, οι αίθουσες μικρές»


Διαδικτυακή εκδήλωση
διοργανώνει σήμερα Δευτέρα 9 Νοέμβρη, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων στις Τηλεπικοινωνίες και στην Πληροφορική Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΕΤΗΠΘ). Θα γίνει στις 7 μ.μ., με ομιλητές, τον Θανάση Κοκονά, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας και τη Σοφία Κυριακίδου, εκπαιδευτικό, μέλος του ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Το link για την εκδήλωση είναι, https://us02web.zoom.us/j/83008471032

Στο κάλεσμά του το ΣΕΤΗΠΘ αναφέρει ότι «η πανδημία του Covid-19 βρίσκεται σε έξαρση, με την κυβέρνηση να μη δίνει ουσιαστικές λύσεις, παρά μόνο πετάει το μπαλάκι στο λαό, κλίνοντας σε όλες τις πτώσεις την "ατομική ευθύνη" και επιβάλλοντας πρόσφατα ένα ακόμα lockdown».

Στα σχολεία, συνεχίζει, «η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, με τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα να παραμένει υψηλός και με τις αίθουσες και τις κτιριακές υποδομές γενικότερα να μην είναι κατάλληλες, ειδικά όσον αφορά την ανάγκη αποφυγής της μετάδοσης του ιού, ενώ και η πρόσληψη του απαραίτητου σχολικού προσωπικού (εκπαιδευτικού και βοηθητικού-καθαριότητας) δεν αποτελεί μέριμνα της κυβέρνησης, καθώς θεωρείται "κόστος", όπως επίσης και τα τεστ κορονοϊού».

«Οι αγώνες των μαθητών το προηγούμενο διάστημα», σημειώνει, «έδωσαν απάντηση στη στάση της κυβέρνησης και έδειξαν το δρόμο. Η διεκδίκηση, όμως, της αναγκαίας διαχείρισης του ζητήματος δεν αφορά μόνο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αλλά κάθε εργατικό σωματείο, καθώς και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων..

Πάρε μέρος, καταλήγει, «στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει το ΣΕΤΗΠΘ, τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη, στις 19:00, μέσω zoom, με θέμα, «η κατάσταση στα σχολεία εν μέσω πανδημίας και οι διεκδικήσεις των συλλόγων γονέων και των σωματείων» με καλεσμένους ομιλητές το Θανάση Κοκονά, πρόεδρο της ομοσπονδίας γονέων και κηδεμόνων κεντρικής Μακεδονίας και τη Σοφία Κυριακίδου, εκπαιδευτικό, μέλος του ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου