Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Παραμένουν τα ράντζα στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης κλινών


Για τις δύσκολες συνθήκες που εργάζονται γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εν μέσω πανδημίας αλλά και λόγω των διαχρονικών ελλείψεων που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, μίλησε ο ειδικευόμενος γιατρός στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, Αιμίλιος Κακλαμάνος, σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1».

Όσον αφορά την πανδημία, επισήμανε ότι τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει την οριακή κατάσταση κι έφερε ως παράδειγμα το «Λαϊκό» όπου χθες που είχε γενική εφημερία, έγιναν 44 εισαγωγές ασθενών με Covid, με αποτέλεσμα οι ασθενείς με κορονοϊό να ανέλθουν συνολικά σε 86 ενώ οι διαθέσιμες κλίνες για ασθενείς με Covid είναι 58. Το αποτέλεσμα είναι, τα 4 - 5 κρούσματα να νοσηλεύονται σε ράντζο και τα υπόλοιπα να μεταφερθούν στη Β' χειρουργική που έκλεισε (ως χειρουργική) για να λειτουργήσει ως πτέρυγα Covid.  

Κατήγγειλε τις ευθύνες της κυβέρνησης που αρνείται να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να αυξηθούν οι κλίνες για τους ασθενείς ενώ την ίδια ώρα δίνει κατεύθυνση προς τα νοσοκομεία, να δίνουν γρήγορα εξιτήρια στους ασθενείς, για να αδειάζουν τα διαθέσιμα κρεβάτια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου