Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Οι μέρες του Πολυτεχνείου μέσα από «Tη Φωνή της Αλήθειας»


Άγνωστο και αδημοσίευτο υλικό - e-book

Σε αυτήν την έκδοση, που ετοιμάστηκε με αφορμή την επέτειο των 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (14-17 Νοέμβρη 1973), δημοσιεύονται επιλεγμένα αποσπάσματα εκπομπών του ραδιοσταθμού «Η Φωνή της Αλήθειας» της περιόδου από τις 2 Νοέμβρη μέχρι τις 21 Δεκέμβρη 1973, δηλαδή λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά από τα γεγονότα.

Η παρακολούθηση «Της Φωνής της Αλήθειας» ήταν παράνομη, αλλά ήταν χιλιάδες εκείνοι που «έστηναν αφτί» τις ώρες των εκπομπών για να ενημερωθούν, να καθοδηγηθούν, να προσανατολιστούν για τη δράση τους. «Η Φωνή της Αλήθειας», παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργούσε η βαριά παρανομία και παρά την απόσταση, δημοσίευε με αξιοθαύμαστη ταχύτητα ειδήσεις, ανταποκρίσεις και τα καλέσματα του Κόμματος στους εργαζόμενους της Αθήνας και στη νεολαία, για να πάρουν ενεργά μέρος στην πάλη. Πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο που είχε τη δική του, ξεχωριστή συμβολή στη μαζικοποίηση του αγώνα, την αντοχή του απέναντι στην αιματηρή καταστολή, την απόκρουση της παραπληροφόρησης και της συκοφάντησης από το καθεστώς.

Ευελπιστούμε αυτή η έκδοση να βάλει το δικό της μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, όλων των αναγνωστών του «Οδηγητή» να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία των αγώνων της νέας γενιάς της χώρας μας, την ιστορία της ίδιας μας της Οργάνωσης, να αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω μελέτη.

Η έκδοση κυκλοφορεί σε e-book από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή». 

Η έκδοση κυκλοφορεί και σε έντυπη μορφή ως ένθετο στον «Οδηγητή» του Νοέμβρη που κυκλοφορεί.

47 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Δυνατά θα ακουστούν και φέτος τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα

 

1 σχόλιο:

  1. Το συμπέρασμα είναι πως ΚΚΕ και ΚΝΕ πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις συνθήκες και να μην αυτοδιαλύονται ποτέ. Η Ζημιά που προκαλείται είναι καταστροφική και για να διορθωθεί μετά χρειάζονται δεκαετίες. Πρέπει να έχουμε πάντα στόχο τον Σοσιαλισμό και να τον παλεύουμε μέσα στην Κοινωνική Συμμαχία. Είναι η μοναδική τακτική που μας εξασφαλίζει την αυτοτέλεια και ότι ΕΛΙΓΜΟΙ γίνουν εξασφαλίζουν πως δεν θα εγκλωβιστούμε στον Καπιταλισμό. Σε κάθε περίπτωση τιμούμε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στην Δικτατορία κρατώντας την φλόγα αναμμένη σώζοντας σε πρώτη φάση το ΚΚΕ και την ΚΝΕ απο την Οπορτουνιστική λαίλαπα που είχαν την μορφή της ...ΕΔΑ... και του προδοτικού ...εσωτερικού.... Και να θυμίσω πως το ΚΚΕ ήταν παράνομο απο το 1925 μέχρι το 1974. ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου