Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Περί διασκέδασης των νέων...



«Βασική αιτία διασποράς του ιού στην Ελλάδα ήταν η διασκέδαση των νέων»
δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Βουλή...

Για να δούμε λοιπόν πως «διασκέδασε» ή συνεχίζει να «διασκεδάζει» ένας νέος εργαζόμενος στη Θεσσαλονίκη...

Η κυβέρνηση φρόντισε να ξεκινήσει η διασκέδαση για τους νέους από το καλοκαίρι. Τότε ήταν που «έδωσε τη δυνατότητα» σε χιλιάδες νέους της πόλης μας να εργαστούν στον Τουρισμό στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική και στις γύρω περιοχές «δίνοντας τους την ευκαιρία» να έρθουν κοντά με χιλιάδες τουρίστες και μάλλον να εξασκήσουν τα αγγλικά τους... Φυσικά για να μην μπει κανένα εμπόδιο στη «φιλοξενία» μας η κυβέρνηση έβαλε τα δυνατά της και δεν διενεργούσε τεστ σχεδόν πουθενά...

Η διασκέδαση φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίζεται....

 Για κάποιους ξεκινάει τις πρώτες πρωινές ώρες, για κάποιους και αργότερα, όταν γεμάτοι χαμόγελο και νοιώθοντας πλήρως ασφαλείς, μετακινούνται στους χώρους δουλειάς τους. Επιβιβάζονται λοιπόν στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ για να φτάσουν στην επιχείρηση που εργάζονται και είναι χαρούμενοι, καθώς η κυβέρνηση έχει φροντίσει να μην αισθάνονται και τόσο μόνοι... Τόσο αναμένοντας για πολύ ώρα στις στάσεις όσο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής «έχουν την ευκαιρία» να έρθουν κοντά, πολύ κοντά με εκατοντάδες ακόμα συναδέλφους τους. Μάλλον έτσι εξηγείται ότι δεν ναυλώθηκαν ή δεν επισκευάστηκαν τα εκατοντάδες λεωφορεία που παραμένουν σταθμευμένα.

Αφού φτάσουν στο χώρο δουλειάς τους τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Αυτό καθώς βρίσκονται στο «δεύτερο σπίτι τους», στην «οικογένεια» τους. Στα τηλεφωνικά κέντρα της πόλης μας είναι που θα δουλέψουν με τα ίδια ακουστικά, στις βιομηχανίες, στις επισιτιστικές αλυσίδες κ.α. είναι που θα δουλέψουν με ελάχιστα μέτρα προστασίας, καθώς βεβαίως με τους δικούς σου ανθρώπους μοιράζεσαι τα πάντα άρα δεν χρειάζεται και πολλά πολλά. Σε γνωστές αλυσίδες take away, σε σούπερ μάρκετ είναι που πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι «πατρικές συμβουλές» σαν τις παρακάτω:

«Λίγα δέκατα δεν πρέπει να σε αγχώνουν. Τεστ; Η επιχείρηση δυστυχώς δεν μπορεί να στο προσφέρει, πρέπει να το κάνεις μόνος-η σου. Πρέπει να έρθεις και αύριο κανονικά...».

«Είχαμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σίγουρα δεν το κόλλησες στη δουλειά αφού παίρνουμε όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ. Δεν χρειάζεται να μαυρίσουμε το όνομα της επιχείρησης, καταλαβαίνεις τώρα...».

«Απεργία; Μα εδώ είμαστε καλά...τι θέλεις; Να επιβαρύνεις τον συνάδελφο σου;».

«Δούλεψε 2 ωρίτσες παραπάνω για την επιχείρηση τώρα που είναι δύσκολα....».

Με την «οικογένεια μας» άλλωστε είμαστε πολύ δεμένοι. Για αυτό και η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νόμο που θα μας επιτρέπει να εργαζόμαστε παραπάνω. Εννοείται πως από την «οικογένεια» σου βέβαια δεν θα ζητήσεις παραπάνω χρήματα....

Και φυσικά επειδή για να διασκεδάσεις χρειάζεσαι και χρήματα, η κυβέρνηση είναι για ακόμα μια φορά εδώ για εμάς, πριν από μας.... Προσέφερε απλόχερα «παχυλά» επιδόματα στους εργαζόμενους για να χουν να ξοδεύουν βρε αδερφέ. Ποιος δεν θα 'θελε να μην εργάζεται και να ζει τόσο πλουσιοπάροχα....

Κι αν λοιπόν μετά από όλη αυτή τη διασκέδαση στους δρόμους της πόλης φτάσεις στο σημείο να αρρωστήσεις κακό του κεφαλιού σου. Να πρόσεχες... Φυσικά και θα ευθύνεσαι για ακόμα μια φορά εσύ, που το ΑΧΕΠΑ, το Ιπποκράτειο και τα άλλα νοσοκομεία της πόλης έχουν φτάσει στα όρια τους κι ας έχουν κλείσει με τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων νοσοκομεία όπως το Παναγία, το Λοιμοδών κι ας έχουν μείνει αστελέχωτες όλες οι δομές Υγείας.

Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο! Και επειδή πολλά έχουμε ακούσει περί ατομικής ευθύνης, τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και να πούμε «ως εδώ! Τέρμα πια στην κοροϊδία...».

Οι στιγμές που διανύουμε είναι κρίσιμες! Τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να βάλουν τη δική τους σφραγίδα, να σπάσει ο φόβος και να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους που δίνουν σταθερά τη μάχη σε κάθε κλάδο. Κανένας να μην μείνει μόνος του. Τώρα είναι η ώρα να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων δίνοντας μια πρώτη απεργιακή απάντηση στις 26 Νοέμβρη, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά μας εν έτει 2020,το δικαίωμα στη ζωή, στην υγεία, στη δουλειά!

Σ.Ι.

* Πάνος Ζάχαρης 25 Σεπτέμβριος 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου