Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Καταδικάζετε η στάση του τέως Γραμματέα του Κόμματος Παντελή Πουλιόπουλου


Η ΚΕ του ΚΚΕ με απόφασή της, 17/12/19226, καταδικάζει τη στάση του τέως Γραμματέα του Κόμματος Παντελή Πουλιόπουλου και την επιμονή του στη φραξιονιστική-λικβινταριστική δράση, θέτοντάς τον εκτός Κόμματος έως την οριστική ρύθμιση του ζητήματός του στο επερχόμενο 3ο τακτικό συνέδριο.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου Συνεδρίου όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η ηρεμία στις τάξεις του ΚΚΕ αλλά, αντίθετα, η πάλη ανάμεσα στις διάφορες ομάδες που το απάρτιζαν αναζωπυρώθηκε γνωρίζοντας νέα πρωτόγνωρα επίπεδα οξύτητας. 


Στη νέα αυτή φάση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης η επίδραση των εξελίξεων στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, και ιδιαίτερα στο μπολσεβίκικο κόμμα, είχε σημαντική επίδραση. Ο Παντελής Πουλιόπουλος, ο οποίος στο Συνέδριο είχε δηλώσει ότι υποβάλλει τον εαυτό του στην κομματική πειθαρχία, διατηρώντας βεβαίως τις διαφορετικές του απόψεις, πολύ γρήγορα πέρασε σε ανοιχτή αντιπολιτευτική δράση.

ΗΚΕ του ΚΚΕ με απόφασή της, καταδικάζει τη στάση του τέως Γραμματέα Π.Πουλιόπουλου

2 σχόλια:

  1. Η ΚΕ του ΚΚΕ με απόφασή της, 17/12/19226, καταδικάζει τη στάση του τέως Γραμματέα του Κόμματος Παντελή Πουλιόπουλου και την επιμονή του στη φραξιονιστική-λικβινταριστική δράση, θέτοντάς τον εκτός Κόμματος έως την οριστική ρύθμιση του ζητήματός του στο επερχόμενο 3ο τακτικό συνέδριο.

    Με την ολοκλήρωση των εργασιών του 3ου Συνεδρίου όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η ηρεμία στις τάξεις του ΚΚΕ αλλά, αντίθετα, η πάλη ανάμεσα στις διάφορες ομάδες που το απάρτιζαν αναζωπυρώθηκε γνωρίζοντας νέα πρωτόγνωρα επίπεδα οξύτητας. .. Δεξιός Τροτσκιστικός και Κεντρίστικος οπορτουνισμός σε ρόλο 5ης Φάλαγγας στην υπηρεσία του Καπιταλισμού συνδυασμένα με τις Ανοιχτές διώξεις και το ΚΚΕ παράνομο απο το 1925 μέχρι το 1974 συνεχόμενα. ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη νέα αυτή φάση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης η επίδραση των εξελίξεων στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, και ιδιαίτερα στο μπολσεβίκικο κόμμα, είχε σημαντική επίδραση. Ο Παντελής Πουλιόπουλος, ο οποίος στο Συνέδριο είχε δηλώσει ότι υποβάλλει τον εαυτό του στην κομματική πειθαρχία, διατηρώντας βεβαίως τις διαφορετικές του απόψεις, πολύ γρήγορα πέρασε σε ανοιχτή αντιπολιτευτική δράση...... Συνωμοσία το 1935... ΤΡΟΤΣΚΙ ΜΠΟΥΧΑΡΙΝ ΖΗΝΟΒΙΕΦ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων σε συνεργασία ΧΙΤΛΕΡ ΙΑΠΩΝΙΑΣ και ταυτόχρονα πέρασμα της Κ.Δ στον οπορτουνισμό 1935... με τα ...πολιτικά μέτωπα και στάδια.. που κατέστρεψαν τα πάντα... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου