Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Αλληλεγγύη στις προσφυγικές δομές


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17 Δεκέμβρη 2020

Έκφραση αλληλεγγύης των σωματείων προς τις προσφυγικές δομές

Η κατάσταση στα κέντρα «φιλοξενίας» προσφύγων είναι δραματική. Έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας, καθώς πέρα από τις σοβαρότατες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό, κρίσιμη είναι πλέον η έλλειψη σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

Για πολλοστή φορά διαπιστώνεται η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σε πρόσφυγες και μετανάστες, συνεχίζοντας στη γραμμή που πορεύονται οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η πολιτική του εγκλωβισμού, που υπαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και που αναγκάζει άτομα με έγκριση ασύλου να παραμένουν εγκλωβισμένα ή να διώχνονται από σπίτια και δομές, χιλιάδες να στοιβάζονται σε δύσκολες συνθήκες μέσα στα κέντρα «φιλοξενίας». Τα προβλήματα των κέντρων «φιλοξενίας» είναι πολλά και σε κρίσιμους τομείς, ενώ την ίδια στιγμή καταντούν επικίνδυνα για τους αιτούντες άσυλο αλλά και το σύνολο της χώρας, αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Τα σωματεία μας, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα εξέφρασε και εκφράζει αλληλεγγύη, με κάθε ευκαιρία. Οι γιορτινές μέρες είναι μια ιδιαίτερη αφορμή για τέτοιες πρωτοβουλίες, για στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Πέρα από το μέτωπο που έχουμε με αντιδραστικούς κύκλους που θέλουν να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες - τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων – πρέπει για άλλη μια φορά να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. 

Οι ελλείψεις που υπάρχουν σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης φαίνονται στις λίστες που επισυνάπτονται. Θα παραδοθούν σε προσφυγικά camp της περιοχής, την επόμενη εβδομάδα.

Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα της Θεσσαλονίκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου