Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Με άμεση κινητοποίηση πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτι εργατικής οικογένειας


Κινητοποίηση - παρέμβαση στην ΔΕΗ Καλαμαριάς για την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι εργαζόμενης σε δημοτικό παιδικό σταθμό, πραγματοποίησε το πρωί, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, μαζί με εκπροσώπους της Επιτροπής Αλληλεγγύης των Σωματείων καθώς και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου όπου εργάζεται η εργαζόμενη.

Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων η ΔΕΗ δέχθηκε την επανένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο από το οποίο εξαιρέθηκε πριν λίγες μέρες, λόγω της υπέρβασης κατά λίγα ευρώ(!!)των ορίων ένταξης. Έτσι αύριο θα πραγματοποιηθεί η επανασύνδεση του ρεύματος και θα τεθεί σε ισχύ και ο σχετικός διακανονισμός για την οφειλή.

Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ ΑΕ έκοψε το ρεύμα στο σπίτι της εργατικής οικογένειας, με μικρά παιδιά, παραμονή Χριστουγέννων αφήνοντάς τους στο κρύο και στο σκοτάδι.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή του, αναδεικνύει τη δύναμη της αλληλεγγύης τονίζοντας παράλληλα ότι «οι συντονισμένες κινήσεις του σωματείου, των ταξικών δυνάμεων, η άμεση κινητοποίηση είναι που για άλλη μια φορά έφεραν αποτέλεσμα. Και αποτελούν απάντηση σ' όλους αυτούς που λένε ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι τίποτα δεν αλλάζει.

Κόντρα σε τέτοιες λογικές, συνεχίζουμε τον αγώνα μας απαιτώντας το αυτονόητο: Κανένα λαϊκό σπίτι να μη μένει χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί να μη στερηθεί τη ζεστασιά και την πρόσβαση στην Εκπαίδευση».

Παράλληλα, καταγγέλλει την πρακτική της ΔΕΗ ΑΕ η οποία -σε πλήρη αρμονία με την κυβέρνηση- συνεχώς παίρνει μέτρα που αυστηροποιούν τα όποια κοινωνικά κριτήρια για ρυθμίσεις, απαιτεί χρωστούμενα, απειλεί μέσω εισπρακτικών εταιριών, δεν διστάζει να δώσει εντολή διακοπής ρεύματος ακόμα και παραμονή Χριστουγέννων.

Τέλος, σημειώνει τη στάση ορισμένων εργαζομένων στη ΔΕΗ (ακόμα και σε διευθυντικές θέσεις) που εξαντλούν κάθε δυνατότητα παρέμβασης προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα από σπίτια εργαζομένων, εκδηλώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τη συναδελφική τους αλληλεγγύη.

 

1 σχόλιο:

  1. https://iskra.gr/%ce%b1%ce%af%cf%83%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b7/ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου