Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020

ΌΧΙ στη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις του θανάτου

Η ΝΔ παραμονές Χριστουγέννων, κατέθεσε στη Βουλή τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που υπεγράφη τον περασμένο Οκτώβρη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Πομπέο. Οι υπογραφές τής συμφωνίας έπεσαν ενώ η Αθήνα είχε μετατραπεί σε φρούριο, με αποκλεισμένο το
κέντρο επί δυο μέρες για να σουλατσάρει ελεύθερα ο υπουργός των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία, που είχε προετοιμαστεί στο πλαίσιο του "Στρατηγικού Διαλόγου" που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον "διαβολικά καλό" Τραμπ, προβλέπει:

- Τη διατήρηση και λειτουργία στρατιωτικών και βοηθητικών υποδομών εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, από τις ΗΠΑ.

- Την ενίσχυση των πολεμικών δυνατοτήτων της βάσης στη Σούδα, που υποστηρίζει ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην ευρύτερη περιοχή.

- Την ένταξη στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό των βάσεων, που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης που ήδη χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Ελλάδας πρέπει να δώσουν άμεση απάντηση στους επικίνδυνους σχεδιασμούς κυβέρνησης ΝΔ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Με αυτή τη συμφωνία η Ελλάδα μπαίνει στο κέντρο του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή. Η μετατροπή της Ελλάδας σε πυριτιδαποθήκη των ΗΠΑ στην περιοχή σημαίνει αύξηση των κινδύνων για τον ελληνικό λαό.

Οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί δεν προσφέρουν ασφάλεια και προστασία, αλλά αιματοκυλούν τους λαούς τής Μέσης Ανατολής, διέλυσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, καλλιεργούν τον εθνικισμό και υποκινούν πραξικοπήματα, στηρίζουν φασιστικά καθεστώτα. Με την "προστασία" των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ έγινε η εισβολή και κατοχή στην Κύπρο από την Τουρκία. Με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ έγινε η επέμβαση στη Λιβύη από όπου προέκυψαν οι σημερινές επικίνδυνες εξελίξεις. Οι καθημερινές παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου και η προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας γίνονται παρουσία της αρμάδας του ΝΑΤΟ, που έχει σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τής δύναμής της σε άμεση απάντηση ενάντια στις βάσεις του θανάτου, ενάντια στην συμφωνία Ελλάδας

- ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων.

- Να καταδικαστεί μαζικά και να αποσυρθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων.

- Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

- Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό. Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

 ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

  Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου