Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Φτηνό και ποιοτικό νερό για το Λαό

Εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, έγινε  σήμερα  στο Πάρκο ΧΑΝΘ (πίσω από το άγαλμα του Ανδρόνικου), από το ΠΑΜΕ.

Στην εκδήλωση ακόμα μίλησαν  εργαζόμενοι, συνδικαλιστές από την ΕΥΑΘ,  την ΕΥΔΑΠ και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, καθώς και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Ο Γιάννης Κουρμούλης, τόνισε:
«Οταν το νερό αντιμετωπίζεται ως εμπόρευμα χαμένοι είναι ο λαός και οι εργαζόμενοι και κερδισμένοι είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που λυμαίνονται τον χώρο.
Αντί για αυτό εμείς προτείνουμε το νερό να είναι λαϊκή περιουσία που σημαίνει ενιαίος φορέας διαχείρισης, ο οποίος θα αναλαμβάνει όλες τις πτυχές της λειτουργίας και της διαχείρισης για το νερό, ώστε μοναδικό κριτήριο να είναι η ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών» (Διαβάστε εδώ)

Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ, σε δήλωσε":
«Η κυβέρνηση έχει βρει έναν έμμεσο τρόπο να μετατρέψει τις εταιρείες ύδρευσης, εφόσον δεν μπορεί να τις ιδιωτικοποιήσει απόλυτα, σε νομισματοκοπεία, δηλαδη σε μηχανές παροχής χρήματος σε εργολάβους» (Η ομιλία του εδώ)

Ο Μανώλης Χαρατσής, γγ του συλλόγου προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, δήλωσε:
«οι ενωσιακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν το νερό ως εμπόρευμα και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τη δεκαετία του '90 στοχεύουν στο να κάνουν το νερό να λείψει από τα λαϊκά νοικοκυριά, γιατί το αντιμετωπίζουν ως εμπόρευμα. «Προχωράνε αυτήν την περίοδο σε μια νέα φάση που θα δώσουν και τις υποδομές απ’ ό,τι φαίνεται, δηλαδή τα αποθέματα του νερού της χώρας τα οποία στην ουσία θα μπορούν να τα διαχειρίζονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου