Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Σε οριακό σημείο τα νοσοκομεία


Τα βρετανικά νοσοκομεία, αντιμέτωπα με συνεχή ροή κρουσμάτων της Covid-19, πλησιάζουν στο σημείο κορεσμού, σε σημείο που αναζητώνται διαθέσιμες κλίνες σε οίκους ευγηρίας, προειδοποιεί αξιωματούχος των νοσοκομειακών υπηρεσιών.

«Η κατάσταση οξύνεται με μεγάλη ταχύτητα. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε να φθάνουν στα νοσοκομεία 5.000 νέοι ασθενείς της Covid-19, δηλαδή το αντίστοιχο 10 νοσοκομείων γεμάτων με ασθενείς Covid», δήλωσε στο BBC ο Κρις Χόπσον, στέλεχος του «NHS Providers», οργανισμού που εκπροσωπεί τις νοσοκομειακές μονάδες του δημόσιου τομέα.

«Φθάνουμε στο σημείο του κορεσμού», είπε προσθέτοντας ότι αναζητώνται διαθέσιμες κλίνες αλλού, για παράδειγμα στους οίκους ευγηρίας και ιατρικής φροντίδας.

Η βρετανική κυβέρνηση, διαχρονικός πρωτεργάτης της πολιτικής εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας στο όνομα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας», ποντάρει στο lockdown, το οποίο επισήμως ετέθη σε ισχύ χθες στην Αγγλία και στην επιτάχυνση της διαδικασία εμβολιασμού με τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια («Pfizer»/«BioNTech» και «Oxford»/«AstraZeneca»), χωρίς να λαμβάνει μέτρα ουσιαστικής στήριξης των δημόσιων νοσοκομείων.

Αντιμέτωπο με την εκτόξευση των κρουσμάτων που αποδίδεται σε μία μετάλλαξη του ιού, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασε χθες τους χίλιους νεκρούς σε ένα 24ωρο για πρώτη φορά από τον Απρίλη. Πλέον, οι θάνατοι στη χώρα έχουν φθάσει τους 77.346 συνολικά.

Περισσότερα από 62.000 κρούσματα καταγράφηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το χθεσινό απολογισμό, γεγονός που αποτελεί δυσοίωνο προάγγελο αυτού που θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν ξεπεράσει τους 30.000, ξεπερνώντας το ρεκόρ της κορύφωσης του πρώτου κύματος της επιδημίας.

Ακόμη και αν ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξηθεί σύμφωνα με τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις και τα σχέδια για την αύξηση της νοσηλευτικής δυναμικότητας λειτουργήσουν, θα καταγραφεί έλλειψη 2.000 κλινών γενικής και εντατικής νοσηλείας στα νοσοκομεία του Λονδίνου μέχρι τις 19 Γενάρη, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημόσιου συστήματος Υγείας της Αγγλίας που δόθηκαν στους υπεύθυνους των νοσοκομείων.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου