Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Χειροκροτούν οι ενεργειακοί όμιλοι και ο λαός θα ανεβαίνει τον Γολγοθά


Η επικίνδυνη για τον λαό πολιτική εμπλοκής της χώρας στα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, η πολιτική εμπλοκής σε πολέμους και επεμβάσεις δεν μπορούν να ξεπεραστούν από την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στην κατ' άρθρο συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής.

Πρόσθεσε ότι μπορούν να χειροκροτούν οι ενεργειακοί όμιλοι που προσδοκούν οφέλη από τα οικόπεδα που τους έχουν μοιραστεί, ενώ ο λαός θα συνεχίζει να ανεβαίνει τον Γολγοθά του με την επίθεση που δέχεται στη ζωή, στην υγεία και τα δικαιώματά του.

Χαρακτήρισε μύθο τα περί ομοψυχίας με στόχο τη χειραγώγηση και τον αφοπλισμό των εργαζομένων και υπογράμμισε πως το ΚΚΕ δεν έδωσε και δεν πρόκειται να δώσει συναίνεση στην πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τα συμφέροντα της αστικής τάξης από τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση με την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 4 που δίνει τη δυνατότητα αλιείας σε ιταλικούς στόλους εντός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης και ζήτησε να γίνει προσθήκη αμοιβαιότητας καθώς κυρίως οι μικροί ψαράδες της Ελλάδας έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την πολιτική της ΕΕ. Όπως είπε, το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί με «παρών».

Για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας σημείωσε την ανησυχία του ΚΚΕ καθώς η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει θέσει πολύ επικίνδυνα ζητήματα και επιδιώκει συζήτηση εφ' όλης της ύλης αμφισβητώντας κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα. Σημείωσε ότι οι θέσεις αυτές συντονίζονται με σχέδια ΗΠΑ και ΕΕ περί συνεκμετάλλευσης Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου.

Για το Κυπριακό τόνισε ότι η Κύπρος παραμένει υπό κατοχή για 46 χρόνια, αν και είναι μέλος της ΕΕ και με στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του ΚΚΕ και πρόσθεσε ότι η Κύπρος πάει για διχοτόμηση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου