Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

και τώρα εμείς τι;


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με πολύμορφες κινητοποιήσεις συμμετέχουν στη σημερινή Μέρα Πανελλαδικής Δράσης

Πολύμορφες δράσεις ξεδιπλώνουν από το πρωί της Πέμπτης οι μαθητές της Θεσσαλονίκης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης για συμμετοχή στη σημερινή Μέρα Πανελλαδικής Δράσης των μαθητών.

Με πανό έξω από τα σχολεία, παρεμβάσεις σε δήμους, Περιφέρειες, Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας, ακόμα και με αποχές από την τηλεκπαίδευση, οι μαθητές στέλνουν μήνυμα αντίθεσης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που μεταξύ άλλων αλλάζει, μεσούσης της σχολικής χρονιάς, τους όρους εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, και διεκδικώντας την επαναλειτουργία των σχολείων τους με όλα τα μέτρα προστασίας. Επίσης καλούν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της πόλης, από κοινού με τα εργατικά σωματεία, σήμερα στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Παράλληλα οι μαθητές ετοίμασαν ένα χιουμοριστικό βίντεο, το οποίο αποτυπώνει τις πραγματικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τη μεταλυκειακή εκπαίδευση.

Στο βίντεο, οι μαθητές παίζουν το γνωστό παιχνίδι «Μουσικές καρέκλες», δείχνοντας με γλαφυρό τρόπο, το πώς η κυβέρνηση δίνει δήθεν άλλες «επιλογές» σε όσους δεν κατάφεραν να περάσουν στα ΑΕΙ, διαχωρίζοντας ακόμη πιο πολύ τους μαθητές, ανάλογα με το πόσο «βαστάει» η τσέπη τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου