Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει άμεσα όλα τα ασφαλή και διαθέσιμα εμβόλια


Παρέμβαση στο δελτίο του «Star» έκανε η Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, σχετικά με την αναβολή των εμβολισμών στα νοσοκομεία.

Επισήμανε ότι οι εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 4 Γενάρη και θα ολοκληρώνονταν στις 20 του μήνα, δεν θα γίνουν παρά τα όσα ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμοί αναβάλλονται στα Νοσοκομεία των Σερρών, της Καρδίτσας, του Βόλου, της Αρκαδίας και δεν έχει ανακοινωθεί πότε ακριβώς θα γίνουν.

Επισημαίνοντας τις καθυστερήσεις που έχουν παρουσιαστεί και σε επίπεδο ΕΕ, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει όσο το συντομότερο δυνατό, όλα τα διαθέσιμα και ασφαλή εμβόλια για να εξασφαλιστεί η εμβολιαστική κάλυψη του 70% του πληθυσμού για να έχουμε ένα φράγμα ανοσίας. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα και η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και να σταματήσει η κυβέρνηση να καλλιεργεί εφησυχαστικό κλίμα και να εμφανίζει το εμβόλιο ως πανάκεια, για να μην πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου