Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Συνθήκες γαλέρας


Γράμμα από μια καμπίνα

Η κατάσταση στη ναυτεργασία

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ελέω πανδημίας παρατηρείται ίσως το πιό αισχρό είδος εκμετάλλευσης εργατών στον πιό σκληρό ίσως καπιταλιστικό κλάδο.

Οι ναυτεργάτες της ποντοπόρου ναυτιλίας βιώνουν εξωπραγματικές καταστάσεις και βάρβαρη εκμετάλλευση με πρόσχημα την ασφάλεια.

Βρισκόμαστε εγκλωβισμένοι σε ένα πλοίο κάτεργο - φυλακή εδω και 5 μήνες χωρίς να έχουμε βγεί ούτε 1 ημέρα έξω.

Κανείς δε μπαίνει κανείς δε βγαίνει και η ζωή είναι χειρότερη από φυλακή μιας και στις φυλακές υπάρχουν άδειες και επισκεπτήρια.

Όποιος ναυτεργάτης δηλώσει πώς επιθυμεί να λύσει τη συμβασή του σκοντάφτει σε δικαιολογίες πάντα με πρόσχημα τον covid ενώ ο εφοπλισμός αποκομεί τεράστια κέρδη από εισητήρια που δεν πληρώνει και αλλαγές που δεν γίνονται.

Η τροφοδοσία μας σε ποιότητα έχει ξεφτίσει τραγικά.

Δεν έχουμε φάει σαλάτα εδώ και 1 εβδομάδα τρώμε ρύζι μακαρόνια κρεατα ...

Παράλληλα με αυτά η επίθεση στις ΣΣ εργασίας των κατώτερων πληρωμάτων μέχρι και των πλοιάρχων Γ' τάξεως που ανήκω μας μεταφέρει εργασιακά 50 χρόνια πίσω...

Τα εφοπλιστικά σκυλιά με πρώτο τον πρόεδρο τους με πρόφαση την προσέλκυση νέων στο επάγγελμα πέρασαν τροπολογία με την οποία όλοι εκτος των 4 manager τους...Υποπλοιάρχων , Β' μηχανικων , Πλοιαρχων και Α μηχανικων θα αμοιβομαστε απο τον Μαρτη του 2021 με μισθους ΙΤF ...δλδ πτώση της τάξης του 30 με 40% για να γεμίζουν οι τσέπες τους πιο πολλά εκατομμύρια και οι ναυτικοί να αναγκάζονται να μένουν πιο πολύ χρόνο στη θάλασσα και μακρυά από τα αγαπημένα τους πρόσωπα που τόσο περιμένουν να τους σφίξουν στην αγκαλιά τους.

Ο ανύπαρκτος συνδικαλισμός στη ποντοπόρο ναυτιλία έχει δουλευθεί μεθοδικά με χτίσιμο συνηδείσεων στις στρατιωτικού τύπου ΑΕΝ τους,η ΠΕΠΕΝ είναι επέκταση των εφοπλιστικών γραφείων και των σκύλων τους Α πλοιάρχων(εξαιρέσεις υπάρχουν)και η ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ λίγα μπορούν να κάνουν μέσα σε ένα καθεστώς εκφοβισμού και εργοδοτικής τρομοκρατίας και εκμετάλλευσης.

Έμεις οι συνηδειτοποιημένοι και πολιτικοποιημένοι ναυτεργάτες δίνουμε τον καθημερινό δύσκολο και άγνωστο αγώνα μας.

Δεν τα παρατάμε.

Δεν εκφοβιζόμαστε.

Σας χαιρετάμε όλους εσάς και ιδιαίτερα τα αγαπημένα μας πρόσωπα που καρτερούν για την επιστροφή μας και ζητάμε μόνο 1 πράγμα.

Μη μας ξεχνάτε....

Φ.Κ ( Ανθυποπλοιαρχος )

 

1 σχόλιο:

  1. Οπως τα λέει ο Ανθυποπλοίαρχος είναι τα πράγματα. Εφοπλιστικά Σκυλιά στην κυριολεξία το ποιό δολοφονικό τμήμα της Αστικής τάξης με τα όργανα τους κράτους υπηρέτες τους. Και καλύτερο καρακόλι τους τον Νταλακογεώργο της ΠΕΝΕΝ. 34 χρόνια ...συνδικαλιστής... εδώ και 15 χρόνια μπορούσε να είναι συνταξιούχος στο επάγγελμα.... αλλά δεν ξεκολλάει απο την καρέκλα με τίποτα. Μαζί με την καρέκλα θα πάει το Ταξικό ναυάγιο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου