Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Για την αντιμετώπιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα


Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ αντιτάχθηκε και στην τελευταία τροποποίηση της σωφρονιστικής νομοθεσίας, με τον 4760/2020, που αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές, ενώ εξαίρεσε από τη μεταγωγή τους σε αυτές τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία, διαχωρίζοντας δηλαδή, με επιλεκτικό τρόπο και με μη αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια, μια κατηγορία κρατουμένων αποκλειστικά με βάση το αδίκημα για το οποίο έχουν καταδικαστεί.

Αυτή η διαχρονική στάση του ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας, όπως αυτές του Κουφοντίνα, που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, την επαναστατική ιδεολογία και δράση, αλλά και για να θεσπίζουν -στο όνομα της πάταξής τους- “τρομονόμους”, που τελικά στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και της εργατικής – λαϊκής πάλης.

Γι’ αυτό και σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους, ειδικότερα ενάντια στο πλαίσιο των “τρομονόμων” που νομοθέτησαν, διατήρησαν και διαρκώς εμπλουτίζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

 

3 σχόλια:

  1. Αυτή η διαχρονική στάση του ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας, όπως αυτές του Κουφοντίνα, που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, την επαναστατική ιδεολογία και δράση, αλλά και για να θεσπίζουν -στο όνομα της πάταξής τους- “τρομονόμους”, που τελικά στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και της εργατικής – λαϊκής πάλης...... Οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί του Αστικού κράτους προσφέρουν υπηρεσίες στα αφεντικά τους. Τέτοια περίπτωση είναι και αυτή. Συκοφάντηση των ταξικών δυνάμεων και των κομμουνιστών για να παίρνονται κατασταλτικά μέτρα. Η Κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην χώρα μας είναι μία και μοναδική το 1946 1949 και όλα αυτά τα Γκροπούσκουλα είναι φανατικά εναντίον. Τελεία και παύλα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μισές κουβέντες για να τάχουμε καλά με τους κυρ-Παντελίδες;
    Ο "Φαρμακοχέρης", επικεφαλής μιας "οργάνωσης" μαϊμούς, [επανδρωμένης με ανθρωπάκια ικανοτήτων αλλά και ηθικού αναστήματος κάτω του μετρίου ("Ξηροί", "Τζωρτζάτοι" κλπ.), που όταν "συνελήφθησαν", με τον γνωστό οπερετικό τρόπο της πλάκας, άρχισαν να αλληλοκαρφώνονται], ..."τρομοκρατούσε" επί ~27(!) χρόνια την υπερδύναμη αλλά και τους ντόπιους συνεργάτες της;
    Μπορούσε, π.χ., να κάνει το ίδιο και το ...ΚΚΕ;!;!
    Η θα είχε συλληφθεί ...το ίδιο απόγευμα της σύστασης της, σύμπας ο κομμ. μηχανισμός;
    Κοροϊδευόμαστε;
    Η "17Ν" "τρομοκρατούσε" ...με την διακριτική(;) ανοχή της κυρίαρχης τάξης!
    Δηλαδή, παραπλανούσε κι έσπερνε σύγχυση στον Λαό, με στόχο να τον απομονώσει από την οργανωμένη πάλη με βάση τον Μ/Λ, και βασικά από το ΚΚΕ. Να συσπειρώσει τους μικροαστούς κυρ-Παντελήδες γύρω από έναν αντι-ΚΚΕ ψευδοεπαναστατικό πόλο. Το μέσο γι αυτό ήταν ότι παρείχε στον έμφυτο αντικομμουνισμό/συντηρητισμό τους μια ψευτοεξτρεμιστική πρόφαση "επαναστατικότητας", κολάκευε τις φαντασιώσεις τους - ο δειλός "παρτάκιας" έχει ανάγκη να φαντασιώνεται ότι είναι το αντίθετο του εαυτού του. Ετσι απέτρεπε κάθε δυνατότητα συνειδητοποίησης της πραγματικής τους κατάστασης και συνακόλουθα την όποια πιθανότητα προσέγγισης με την εργατική τάξη και την πρωτοπορία της. Κρατούσε συγκροτημένα σαν ψευδο-τάξη "για τον εαυτό της" τα μικρομεσαία στρώματα, που στην πατρίδα μας για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους σε συνδυασμό με τις ιδιομορφίες της εγχώριας καπιταλιστικής ανάπτυξης, ήταν, και ακόμη παραμένουν, ασύμμετρα εκτεταμένα. Κι αυτό επιδρούσε (και εξακολουθεί να επιδρά, όσο υπάρχει) και στην εργατική τάξη, παρασύροντάς την σε αντεπαναστατικούς στην ουσία δρόμους. Υποταγή μέσω της ψευδοεπαναστατικότητας!
    Μετά τον ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ στην Ελλάδα δεν υπάρχει πια χώρος, ούτε για "ατομική τρομοκρατία", ούτε για "αριστερισμό", σαν "νεανικές αρρώστειες του κομμουνισμού".
    Ολα αυτά δεν είναι παρά γεροντικές αρρώστιες της Σοδιαλδημοκρατίας και καλύπτουν πρακτοριλίκια του κατασταλτικού μηχανισμού του Κεφαλαίου.
    Κι επειδή είχαμε και πάνω από δέκα νεκρούς του "φαρμακοχέρη" και της "17Ν", θεωρώ εντελώς απίθανο αυτοί να ήταν επιλογές του η της ουσιαστικά αλειτουργικής "οργάνωσής" του. Και με τι πληροφορίες άλλωστε; Αλλού αποφασίστηκε η τύχη των θυμάτων, τουλάχιστον των μη ανυποψίαστων...
    Αρα ο "φαρμακοχέρης" ξέρει πράγματα, που δε μας λέει. Ο δε ρόλος του Γιωτόπουλου παραμένει μυστήριο - κανείς δεν έχε καταλάβει γιατί ακριβώς έχει καταδικαστεί. Οπως πολλά πρέπει να ξέρει και ο χρυσοχουντίδης, που είχε βασικό σκηνοθετικό ρόλο στο επικοινωνιακό show της "εξάρθρωσης" της "17Ν" το καλοκαίρι 2002.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (...μιας "οργάνωσης" μαϊμούς, [επανδρωμένης με ανθρωπάκια ικανοτήτων αλλά και ηθικού αναστήματος κάτω του μετρίου ("Ξηροί", "Τζωρτζάτοι" κλπ.)...)

      Από τις "τρομοκρατικές" ενέργειες που έκανε πάνω από το 70% βαρούσαν "στου κουτρούλη τον γάμο" ( δεν έβρισκαν στόχο ).

      Σοβαροί "τρομοκράτες"

      ΔΣΕ

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου