Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Κλήση για προκαταρκτική εξέταση της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών Θεσσαλονίκης


Συνεχίζεται ο κυβερνητικός αυταρχισμός ενάντια στους αγωνιζόμενους γιατρούς. Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαού από την πανδημία του κορονοϊού και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους διεκδικούν τα αυτονόητα και επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της.

Η νέα επιχείρηση τρομοκράτησης αφορά την πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) η οποία καλείται για προκαταρκτική εξέταση στο Αστυνομικό Τμήμα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, λόγω των δηλώσεών της σε τηλεοπτικό σταθμό στις 12 Νοέμβρη με τις οποίες καλούσε σε συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν έχει τέλος καθώς θυμίζουμε την κλήση από την Αστυνομία στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου, για να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις για κινητοποίηση των υγειονομικών και τις διώξεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και του Σωματείου του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Την κλήση καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΝΙΘ σημειώνοντας ότι «εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται και διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Στο πρόσωπο της προέδρου της ΕΝΙΘ στοχοποιούνται οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί ιατροί της πόλης μας.

Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως και στο πρώτο, απόλυτα τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξαν την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία και τα ΚΥ της Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις προσωπικού, δομών και εξοπλισμού, την έκταση της προσβολής από Covid-19 μεταξύ των εργαζομένων, την ελλιπή προστασία του πληθυσμού κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και συγχρόνως κατέρριψαν ισχυρισμούς της κυβέρνησης που πάσχιζε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Έγιναν το αγκάθι που πρέπει να αφαιρεθεί. Οι "παραδειγματικές" διώξεις των υγειονομικών έχουν στόχο την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι και την εδραίωση της αστυνομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής στην κοινωνία».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου