Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες


Ελεύθεροι
αφέθηκαν οι 31 συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης στο ΑΠΘ καθώς η δίκη τους έλαβε αναβολή για τις 25 Φλεβάρη και το Δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Οι 31 έγιναν δεκτοί με συνθήματα κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο, καθώς οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές του ΑΠΘ βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τα Δικαστήρια.

Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν με πορεία στο Άγαλμα Βενιζέλου και ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, στην πρυτανεία του ΑΠΘ, όπου θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση. 

Υπενθυμίζεται ότι από τους συλληφθέντες, οι 29 κατηγορούνται για φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ τουλάχιστον ένας φοιτητής, μέλος ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου, για απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη κοινής ειρήνης.

 

2 σχόλια:

  1. Θα καταθέσουμε μήνυση κατά των αστυνομικών

    Ο συνήγορός του, Βασίλης Τομπουλίδης ανέφερε: "Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων

    Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες, έχουμε ιατρικές γνωματεύσεις" πρόσθεσε.
    Παράλληλα σημείωσε πως θα ζητήσουν δικαστική εξέταση "και για τις άθλιες συνθήκες κράτησης και σήμερα στο δικαστήριο με τον συνωστισμό που δεν πήραν κανένα μέτρο για Covid και αγνοούσαν παντελώς τις συστάσεις μας.
    ....
    https://youtu.be/XSRcMxoMkIk

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου