Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Επιστολή φαντάρων από το 32 ΤΥΠ

 


Εδώ και 4 μήνες υπάρχουν προβλήματα με την ροή του νερού στο 32 ΤΥΠ και τα κτήρια δεν έχουν επαρκή ποσότητα νερού. Πιο συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες, που είναι οι ώρες καθαριοτήτων (καθαριότητας θαλάμων και προσωπικής υγιεινής), δεν υπάρχει καθόλου νερό. Το ίδιο συμβαίνει και το μεσημέρι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι να ξυπνάμε τα χαράματα (2-5 το πρωί) για προσωπική υγιεινή. Η διοίκηση του στρατοπέδου ρίχνει το μπαλάκι για τα προβλήματα, στο Δήμου Βόλου.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τότε που εγκαταστάθηκαν Αμερικανοί στο στρατόπεδο και το σύστημα ύδρευσης δεν επαρκεί για όλες τις εγκαταστάσεις του. Οι Αμερικάνοι έχουνε λύσει το πρόβλημα με το νερό, αφού τους παρέχονται παλέτες με μπουκαλάκια νερών, από τον Αμερικανικό Στρατό. Όσο αφορά τους Έλληνες στρατιώτες όμως, δεν έχουν καθόλου νερό ούτε καν για την προσωπική υγιεινή τους!

Με την είσοδο των Αμερικανών στο στρατόπεδο τα τρία εστιατόρια (ένα για κάθε τάγμα 505, 521 και 32 ΤΥΠ) έχουν χωριστεί και στον Ελληνικό Στρατό παρέχεται μόνο το ένα από τα τρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνωστιζόμαστε οι φαντάροι στο εστιατόριο. Καθώς και λόγο του συνωστισμού, έχουμε μειωμένο χρόνο για κάθε γεύμα με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να μην προλαβαίνουν κάποιοι φαντάροι να φάνε.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι ελλιπή. Δεν υπάρχουν καθαριστικά στα κτήρια ούτε ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη καθαριότητα.

Παρά όλες τις φόρες που έχουμε “βγει” στις αναφορές, η διοίκηση του στρατοπέδου κάνει τα στραβά μάτια στα προβλήματα. Μας λέει για μέτρα κατά του κορονοϊού αλλά δεν μπορεί να μας παρέχει ούτε καν τα βασικά, ούτε καν νερό.

Έχει την απαίτηση να τηρούμε τα μέτρα κατά του κορονοϊού, αλλά δεν κάνει κάτι για τα προβλήματα μας, παρά μόνο τα στραβά μάτια στον Αμερικανικό Στρατό και στο ΝΑΤΟ.

Να λυθούν τώρα τα προβλήματά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Τα παρθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Φαντάροι από το 32 ΤΥΠ (Στρατόπεδο Γεωργούλα) – Νέα Ιωνία, Βόλος

(Η επιστολή είναι αναδημοσίευση από το Alt.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου