Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Τα ...χιλιόμετρα του εμβολιασμού


ΘΡΑΚΗ

Ταξίδι για τον εμβολιασμό και στη Θράκη! Ενδεικτικά, προκειμένου να εμβολιαστούν όσα άτομα της ηλικιακής ομάδας 60-64 μένουν στην Κομοτηνή ή ακόμα και την Ξάνθη, καλούνται να μετακινηθούν στο μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο με το εμβόλιο της «AstraZeneca» της περιοχής, αυτό του Ιάσμου Ροδόπης, διανύοντας 21 και 29 χλμ αντίστοιχα. Αντίστοιχη απόσταση, περίπου 28 χλμ καλείται να διανύσει και η ηλικιακή ομάδα 60-64 που μένει στην Αλεξανδρούπολη για να εμβολιαστεί, καθώς τα ραντεβού τους συστήματος τους κατευθύνουν στις Φέρες Έβρου.

Για να φτάσει στην Ορεστιάδα προκειμένου να εμβολιαστεί κάποιος που διαμένει στο Τρίγωνο του Βόρειου Έβρου, και να επιστρέψει πρέπει να κάνει διαδρομή 70 χιλιομέτρων, αντίστοιχη που καλούνται να κάνουν οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας για το ΚΥ Προσοτσάνης. Από τα ορεινά χωριά του Δήμου Νέστου στην ΠΕ Καβάλας, οι κάτοικοι μπορεί να διανύσουν μέχρι το Κέντρο Υγείας Χρυσούpoλης 30 χιλιόμετρα ορεινού οδικού δικτύου. Στην ΠΕ Καβάλας, λειτουργούν 4 εμβολιαστικά κέντρα, στα Κέντρα Υγείας Θάσου, Χρυσούπολης και Ελευθερούπολης, ενώ ακόμα οι εμβολιασμοί δεν έχουν αρχίσει στο ΚΥ Καβάλας και πραγματοποιούνται στο Νοσοκομείο της πόλης.

Παρόλα αυτά οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60-64 των κατοίκων της Θάσου πραγματοποιείται στην Καβάλα. Η ομάδα αυτή δεν ήταν η μόνη που κάνει το «ταξίδι του εμβολιασμού» καθώς όπως είχε καταγγείλει στις 15 Γενάρη η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, τα πρώτα ραντεβού των εμβολιασμών για υπερήλικες του νησιού τους ανάγκασαν να μετακινηθούν ακόμα και στο ΚΥ Ελευθερούπολης, διανύοντας πάνω από 100 χιλιόμετρα για να πάει στην Ελευθερούπολη και άλλα τόσα για να γυρίσει, συν το ταξίδι με το καράβι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τεράστιες αποστάσεις καλούνται να διανύσουν προκειμένου να εμβολιαστούν και κάτοικοι σε άλλες περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, όπως την Δυτική Μακεδονία. Κάτοικοι της Αιανής Κοζάνης, κλήθηκαν να μεταφερθούν προκειμένου να εμβολιαστούν έως και στο στο ΚΥ Δεσκάτης Γρεβενών, διαδρομή που διαρκεί με ΙΧ πάνω από 1 ώρα σε ορεινό δίκτυο...

«Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας, που όλα τα λογαριάζει με το κόστος και το όφελος, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή του λαού» σχολιάζει η ανακοίνωση της ΕΠ ΑΜΘ και καλεί τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και με μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ για δημόσιο σύστημα Υγείας που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του λαού σε Πρόληψη, Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, Νοσοκομεία, πλήρως στελεχωμένες όλες τις δομές Υγείας, φάρμακο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.

*Στις 10:30 και όχι στις 08:00 η έναρξη των εμβολιασμών σε ολόκληρη την Αττική, σήμερα, λόγω καιρικών συνθηκών

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/2605-i-mideia-ksemprostiase-to-epiteliko-kratos-tou-mitsotaki. Η Κακιά ...δεξιά... φταίει για όλα. 4.5 χρόνια Αριστερής κυβέρνησης όλα λειτουργούσαν ...άψογα.... Δεν κλείνανε δρόμοι δεν πνιγόμαστε ούτε καιγόμαστε..... Είπαμε ...πασοκάρα... ολέ με ότι όνομα και να έχει... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου