Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Ανοίξτε τώρα τα νοσοκομεία «Παναγία», «Λοιμωδών», 424 ΣΝ


Την άμεση επαναλειτουργία του πρώην Νοσοκομείου «Παναγία» απαίτησαν με μαχητική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι, κάτοικοι της  Καλαμαριάς, μετά από κάλεσμα φορέων και σωματείων της περιοχής που συντονίζουν τη δράση τους ενάντια στην παράδοση του παραλιακού μετώπου στα επιχειρηματικά συμφέροντα, απαιτώντας ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών σε Υγεία και ελεύθερους χώρους. Όρισαν επόμενο αγωνιστικό ραντεβού την Κυριακή 21 Φλεβάρη στις 12.30 στην είσοδο της Μαρίνας Καλαμαριάς (Αρετσού).

Θυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία συντονισμού εκδηλώθηκε μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει διεθνή δημόσιο διαγωνισμό για την παραχώρηση της Μαρίνας Καλαμαριάς, που θα φέρει συνολικές αρνητικές αλλαγές σε όλη την παραλιακή ζώνη, αλλά και την υγειονομικά επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται, σε μια περιοχή που παραμένει κλειστό το πρώην Νοσοκομείο «Παναγία» (κομμάτι της παραλιακής ζώνης) και απαξιώνεται καθημερινά η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Με πανό και πλακάτ πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους για «Δωρεάν Υγεία για όλους - Άμεση επίταξη και λειτουργία του νοσοκομείου Παναγία», «Άμεση ενίσχυση της ΠΦΥ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό», «Ανοίξτε τα νοσοκομεία, με γιατροσόφια δεν βγαίνει η πανδημία».

Με τα συνθήματά τους απάντησαν την κυβέρνηση, αλλά και στην προκλητική στάση του δημάρχου που οραματίζεται πεντάστερα ξενοδοχεία στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, φωνάζοντας «Ανοίξτε τώρα το Παναγία - Τέρμα ποια στην κοροϊδία» και «Η Καλαμαριά θέλει νοσοκομεία και όχι πεντάστερα ξενοδοχεία».

Στην κινητοποίηση μίλησε ο Χρήστος Καραχρήστος, γγ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση της ΕΝΙΘ στον αγώνα του λαού της περιοχής και τόνισε ότι η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη να επαναλειτουργήσουν όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη («Παναγία», «Λοιμωδών», 424 ΣΝ) και να καλυφθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, σύγχρονες υποδομές.

Επίσης μίλησε η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία ήταν πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία» το 2013, όταν η τότε κυβέρνησης της ΝΔ με υπουργό Υγείας τον Α. Γεωργιάδη έβαλε λουκέτο στο νοσοκομείο, στερώντας από τον λαό της Ανατολικής Θεσσαλονίκης πολύτιμες υπηρεσίας Υγείας και συνολικά από τον λαό της Θεσσαλονίκης 200 νοσοκομειακές κλίνες. Αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσαν τότε οι εργαζόμενοι μαζί με τον λαό της περιοχής κόντρα στις επιπτώσεις της πολιτικής εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας και στην ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για την προστασία της υγείας του λαού. 

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση του Κόμματος στις διεκδικήσεις του λαού και των φορέων του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου