Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Χέρι με χέρι και με όλους τους τρόπους διακινείται και το τρίτο κείμενο


ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 21o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πανεξόρμηση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με το τρίτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος. Με το κείμενο αυτό, με τίτλο «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας. Η κατάσταση της εργατικής τάξης. Το εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα. Η κοινωνική συμμαχία και η παρέμβαση του ΚΚΕ», που κυκλοφόρησε ένθετο με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», ολοκληρώθηκε η δημοσίευση των Θέσεων.

Από την περασμένη Παρασκευή, που η εφημερίδα μας άρχισε να φτάνει στις Οργανώσεις του Κόμματος, καταρχήν στην Αττική, ξεκίνησε και η τρίτη πανεξόρμηση. Ενα νέο πλατύ πολιτικό άνοιγμα, με τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να αξιοποιούν κάθε μέσο και μορφή, κάθε τρόπο για να φτάσει εκεί που πρέπει: Σε χιλιάδες εργαζόμενους, σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, σε χώρους δουλειάς, σε σπίτια εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Το περιεχόμενο του κειμένου άλλωστε δίνει απαντήσεις σχετικά με τις σημερινές ανάγκες της δράσης μας στο εργατικό κίνημα, για την προώθηση της κοινής δράσης τους συμμάχους της εργατικής τάξης, για την κοινωνική συμμαχία. Επομένως, η πλατιά του διακίνηση, η συζήτηση με εργαζόμενους και βιοπαλαιστές γύρω από το περιεχόμενό του αποτελούν αναγκαίους όρους και για την πιο αποτελεσματική δράση στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Μπορεί οι συνθήκες να ήταν ακόμα πιο δύσκολες το περασμένο Σαββατοκύριακο, τόσο λόγω των αυστηρών περιορισμών, όσο και λόγω της κακοκαιρίας, όμως αυτό δεν πτόησε, αντίθετα εξόπλισε με ακόμα περισσότερο πείσμα τις Οργανώσεις, προκειμένου να φτάσει παντού η εφημερίδα. Το σύνθημα «Κόμμα παντός καιρού» εκφράστηκε και στην πανεξόρμηση, με μέλη και οπαδούς να δίνουν μάχη ακόμα και με τον χιονιά, προκειμένου να φανούν απόλυτα συνεπείς στα ραντεβού με εργατόκοσμο, που άλλωστε εδώ και τρεις βδομάδες παίρνει τον «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις. «Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τόσους ανθρώπους που περιμένουν το Ριζοσπάστη πως και πως,που εχουν προμηθευτεί τα προηγούμενα κείμενα των θέσεων, να μείνουν χωρίς τον πιστό τους σύντροφο αυτό το Σαββατοκύριακο», έλεγαν χαρακτηριστικά τα μέλη της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, που οργάνωσαν μέσα στην κακοκαιρία την εξόρμηση.

Η πανεξόρμηση συνεχίζεται σήμερα και τις επόμενες μέρες, με τον πήχη των στόχων διακίνησης να παραμένει ψηλά, αφού τα δύο πρώτα κείμενα ήδη έχουν φτάσει σε περισσότερα από 65.000 χέρια, με την εφημερίδα μας να είναι στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας πανελλαδικά.

«Δυνατό ΚΚΕ. Νους - Καρδιά - Οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό»: Με το σύνθημα του 21ου Συνεδρίου να έχει ήδη φτάσει σε χιλιάδες χώρους δουλειάς, σε εργαζόμενους όλων των κλάδων και στα σπίτια τους, σειρά παίρνουν η καλή μελέτη των Θέσεων, η διευκρίνηση γύρω από απορίες ή άλλα ερωτήματα που προκύπτουν, η συζήτηση γύρω από τα ζητήματα που θίγει η ΚΕ.

Από σήμερα ο «Ριζοσπάστης» «εγκαινιάζει» και τη στήλη «Ερώτηση - Απάντηση» σχετικά με τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος για το 21ο Συνέδριο.

Σύντροφοι παντός καιρού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου