Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Η κοινή λογική των αναγκών της νεολαίας θα κάνει ανενεργό το απαράδεκτο νομοσχέδιο


Εμείς είμαστε με τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που και σήμερα παλεύουν ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο, είμαστε η φωνή τους και εδώ μέσα και στους δρόμους, το δίκαιο ξέρει να βρίσκει το δρόμο για να εκφραστεί και λέει «σιγά μην φοβηθώ...» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο των νέων φραγμών και της καταστολής στα Πανεπιστήμια.

Σημείωσε ότι η ουσία του νομοσχεδίου είναι να μπουν εμπόδια και να κατασταλεί η συλλογική διεκδίκηση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και πρόσθεσε ότι αυτή την ουσία προετοίμασαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τους φοιτητές και να σταματήσει να τους προσβάλει καθώς ζητούν να γίνουν φοιτητές ξανά και να ανοίξουν οι σχολές τους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Σημείωσε μάλιστα ότι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ακίνητα που είναι προς πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ και υπογράμμισε πως αντί να δίνονται 20 εκ. ευρώ για πανεπιστημιακή αστυνομία, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ που φέτος είναι μειωμένη.

Όπως είπε, η ένταση καταστολής είναι η φυσική συνέχεια του πανεπιστημίου που φτιάχνεται για τους επιχειρηματικούς ομίλους, και με αφορμή τον ισχυρισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι η αστυνομία στο πανεπιστήμιο είναι το ελάσσον τόνισε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τέτοια αβάντα από αλλού την περίμενε και από αλλού ήρθε.

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με την κυβερνητική παράταξη στα πανεπιστήμια κάνοντας αναφορά στις άθλιες αφίσες της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που κατέθεσε στα πρακτικά την Τετάρτη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Είναι αφίσες που δείχνουν πόσο πολύ σέβεστε τις γυναίκες, υποκριτές και φαρισαίοι σχολίασε ο Δ. Κουτσούμπας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου