Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

«το κόκκινο Αερόστατο»


Το τρέχον 18ο τεύχος του περιοδικού που επιμελείται –όπως πάντα η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρότερες ηλικίες της νεολαίας …είναι διπλό! Γιατί μαζί του οι μικροί (και όχι μόνο) αναγνώστες παίρνουν και ένα ακόμα 36σέλιδο τεύχος, που αποτελεί αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Όπως πάντα, το «το κόκκινο Αερόστατο», αγαπημένο περιοδικό των μικρών (και «μεγάλων») παιδιών, διατίθεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Στο κύριο τεύχος του περιοδικού, «Το ημερολόγιο ενός απορημένου» επιστρέφει, στοιχεία για το πώς επηρεάζεται η Εκπαίδευση σε όλη τον κόσμο από την πανδημία θα οδηγήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν ομοιότητες και διαφορές και να προβληματιστούν.
«Οι ΕΠΟΝίτες της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ)» είναι το θέμα που συνδέεται με την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ, που έχουμε μέσα στον μήνα, στις 23 Φλεβάρη.
«Μια εικόνα, μια ιστορία: Το σφυροδρέπανο» είναι άλλο ένα τετρασέλιδο θέμα, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με αυτό το σύμβολο του κομμουνισμού και των αγώνων παγκοσμίως.
Ξεχωριστή είναι η αναφορά και στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.

Σε αυτό το τεύχος συνεχίζεται επίσης το αφιέρωμα σε μεγάλες ανακαλύψεις και εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο, και στο πλαίσιο αυτό τα παιδιά θα διαβάσουν για τον Γουτεμβέργιο και την τυπογραφία, τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και την ανατομία, την ανακάλυψη της βαρύτητας, αλλά και την εφεύρεση του αερόστατου!

Φυσικά, όπως και σε κάθε τεύχος, στις υπόλοιπες σελίδες του περιοδικού μικροί και μεγάλοι μπορούν να βρουν ιδέες για χειροτεχνίες και κατασκευές, παιχνίδια, σπαζοκεφαλιές, ανέκδοτα, σκάκι και πολλά άλλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου