Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

«Γέφυρα» για την υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών


Mε τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Φόρουμ Φιλία», η ελληνική κυβέρνηση διοργάνωσε στην Αθήνα άλλη μια συνάντηση που είναι κομμένη και ραμμένη στις επιδιώξεις και τα επικίνδυνα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Συμμετείχαν οι ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Κύπρου, Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας, η υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης πήρε μέρος και ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Το φόρουμ χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «σηματοδοτεί τη σύμπραξη Ελλάδος - Κύπρου - Αιγύπτου με νέους εταίρους, το Μπαχρέιν, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνδέοντας πλέον τη Μεσόγειο, την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο».

Σκιαγραφώντας τις προσπάθειες της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση μέσα από την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, χαρακτήρισε «φυσικό να εισηγείται» η Ελλάδα σε «αυτό το πρωτοπόρο σχήμα συνεργασίας», καθώς όπως είπε «το ευνοεί, εξάλλου, η θέση της, στο μέσο δύο γεωγραφικών τόξων: Ενός οριζόντιου, από την Πορτογαλία μέχρι τον Κόλπο και ενός κάθετου, από τα Βαλκάνια έως την Αίγυπτο, που συνδέει την Ευρώπη με την Αφρική. Το ευνοεί, επίσης, ο γεωστρατηγικός της ρόλος στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο. Όπως και η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Το επιβάλλουν, όμως, και οι πολυδιάστατες προκλήσεις στην ευρύτερη γειτονιά μας» πρόσθεσε, βασικά επιβεβαιώνοντας ότι το φόρουμ αποτελεί «πρόπλασμα» μιας ευρωατλαντικής κοπής συνεργασίας στον άξονα Βαλκάνια - Ανατ. Μεσόγειος - Μέση Ανατολή - Περσικός, με στόχο την ανάσχεση της επιρροής Κίνας, Ρωσίας και Ιράν στην περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου