Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις στις 8 Μάρτη


Αγωνιστικά τιμούν την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μια σειρά φορέων του μαζικού κινήματος, με τη μέρα αυτή να αποτελεί σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ώστε να δοθεί μαχητική απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Στην Αθήνα Ομοσπονδίες, Εργατικά Συνδικάτα, η ΟΒΣΑ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ καλούν σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 5.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας (ΣΥΠΑ) ο οποίος το Σάββατο 6 Μάρτη διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Παράλληλα, τα σωματεία αξιοποιούν τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων για στάση εργασίας στις 8 Μάρτη, ώστε να πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα συσκέψεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς.

Στην Λαμία, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μάρτη στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο Ηράκλειο, η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών θα πραγματοποιήσουν περιοδείες σε χώρους δουλειάς, δράσεις αλληλεγγύης και διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 7 Μάρτη με θέμα «Οι συνέπειες της πανδημίας στη ψυχολογία των παιδιών».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου