Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

“Κανένας Έλληνας φαντάρος να μην χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμεριακανοΝΑΤΟικών φονιάδων”


Στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής άσκησης «Defender 2021», της μεγαλύτερης άσκησης-πολεμικής προετοιμασίας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων,  ξεκίνησαν να αποβιβάζονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χιλιάδες ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στρατιώτες, ελικόπτερα, άρματα μάχης και άλλο στρατιωτικό υλικό και θα μετακινηθούν μέσω του Έβρου στη Βουλγαρία και την Ρουμανία όπου θα πραγματοποιηθεί η κύρια φάση της άσκησης.

Στην όλη επιχείρηση θα εμπλακούν και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, παρέχοντας υποστήριξη για τους χιλιάδες στρατιώτες αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή για την μεταφορά του πολεμικού υλικού. Παράλληλα θα διεξαχθούν και άλλες ασκήσεις με συμμετοχή και ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή. Ήδη προετοιμάζεται κοινή άσκηση τεθωρακισμένων ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ξάνθη στα μέσα Μαρτίου, μάλιστα για 2η φορά.

Για ένα εξάμηνο η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα μετατραπεί σε ορμητήριο μιας δολοφονικής μηχανής. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το αεροδρόμιο, οι οδικοί άξονες, τα στρατόπεδα της περιοχής και άλλες εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για την απόβαση και προώθηση πρωτόγνωρου αριθμού στρατιωτών στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης δεν είναι τυχαία. Γίνεται στα πλαίσια της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές Βάσεις , μιας συμφωνίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε η ΝΔ η οποία δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιμοποίησης αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού, με πολλαπλές συνέπειες στον ρόλο και τον προσανατολισμό τους, ως οργανικού τμήματος του ΝΑΤΟικού στρατού.  Η ΝΔ πατώντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ (που αποδείχτηκε το καλύτερο παιδί των αμερικανών) εμπλέκει ακόμη βαθύτερα την χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για να προωθήσουν τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι, συνολικά τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να «τσιμπήσουν» στην  προπαγάνδα των αστικών δυνάμεων, τοπικών παραγόντων ότι η παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων θα ανακόψει την τουρκική επιθετικότητα.

Η επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας, όχι μόνο δεν ανακόπτεται, αλλά  τροφοδοτείτε από τις πολιτικές των «μεγάλων συμμάχων μας». Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ κ.α. «για αμφισβητούμενα νερά του Αιγαίου», για « ότι πρέπει να τα βρούνε οι δύο ΝΑΤΟικοί σύμμαχοι», όπως επίσης και οι εκθέσεις των αμερικανών «ότι δεν είναι ξεκάθαρα καθορισμένα τα θαλάσσια σύνορα και ο εναέριος χώρος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία».

 Οι εξελίξεις για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν αποτελούν εγγυητές της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Καμία ασφάλεια δεν προκύπτει για τον λαό από την ενίσχυση της χώρας ως ΝΑΤΟικού στρατοπέδου, με νέες βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες υποδομές. Το αντίθετο η περιοχή μας μετατρέπεται σε στόχο αντιτιθέμενων δυνάμεων στο ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Είναι χαρακτηρίστηκες οι δηλώσεις μιας σειράς αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν που ανοιχτά εδώ και καιρό κάνουν λόγο για ανταπάντηση  σε χώρες που φιλοξενούν αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, όταν εκτιμήσουν ότι είναι σε κίνδυνο η ασφάλεια των κρατών τους.

Καμία διευθέτηση με επιδιαιτητές το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και με στόχο τη συνεκμετάλλευση των θαλασσίων ζωνών του Αιγαίου και της Κύπρου δεν μπορεί να αποτρέψει μια πιθανή πολεμική εμπλοκή. Αντίθετα μπορεί να προετοιμάσει μια ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση, γιατί η συνεκμετάλλευση δεν γίνεται ανάμεσα σε λαούς αλλά ανάμεσα σε αντιμαχόμενα καπιταλιστικά συμφέροντα.

Όπως επίσης πρέπει να απαντηθεί μαζικά από τον λαό της περιοχής και η ύπουλη προπαγάνδα ότι η άσκηση αυτή θα «φέρει χρήμα» στην περιοχή. Τα βουτηγμένα στο αίμα των λαών δολάριά τους δεν θα σώσουν τους εργαζόμενους της περιοχής από την ανεργία και τα τσακισμένα δικαιώματα. Τα ίδια έλεγαν και κατά την περίοδο κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ. Δεν θα σώσουν τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου από το λουκέτο λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης που τους αφήνει στο έλεος της πανδημίας, της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, των χαμηλών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, στο αυξημένο κόστος παραγωγής και στις ελλείψεις των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων.

ΤΩΡΑ χρειάζεται  ο λαός της περιοχής να δυναμώσει την πάλη του ενάντια  στη μετατροπή της περιοχής μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, στην δημιουργία ΑμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Για να κλείσουν όλες οι βάσεις του Θανάτου. Για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Σε αυτόν τον αγώνα ιδιαίτερη σημασία έχει να πάρουν θέση τα στρατευμένα παιδιά της πατρίδας μας που υπηρετούν στην περιοχή. Έχουν κάθε δικαίωμα  να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην χώρα μας, στην συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε κοινές ασκήσεις με τους φονιάδες των λαών.

Κανένας Έλληνας φαντάρος να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμεριακανοΝΑΤΟικών φονιάδων.

Μαζί με τον λαό της περιοχής να βροντοφωνάξουν

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

*Δήλωση του Τρέλλη Χρήστου,
Μέλους της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων και Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 alt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου