Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Όχι στην καταστολή


Με ταχύτατους ρυθμούς επιστρέψαμε στο 1990-93, όταν ο τότε πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα ΜΑΤ είχε πει το περίφημο «εσείς είστε το κράτος». Ήταν η περίοδος του ξυλοφορτώματος των πάντων, στη λογική του δόγματος «Νόμος και Τάξη».

Τριάντα χρόνια σα να μην πέρασε μια μέρα.

Από τότε μεσολάβησαν τα πιο πιθανά και απίθανα γεγονότα. Η περίφημη και πολυδιαφημισμένη ΟΝΕ και το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, το φτηνό χρήμα που μοιράστηκε με μεγάλη ευκολία με κάθε μορφής δάνεια και που οι τράπεζες το πήραν πίσω με τον πλέον σκληρό και απάνθρωπο τρόπο, το γκριζάρισμα του Αιγαίου, τα «ευχαριστώ στους Αμερικανούς», η μετατροπή της ζωής του λαού σε ένα ατελείωτο lifestyle, όπου όλοι διάβαζαν τα ροζ έντυπα για το χρηματιστήριο, αφού και ο πλέον αδαής είχε μετατραπεί σε επενδυτή, άλλο αν την επόμενη μέρα έκλαιγαν για τα χρήματα που χάθηκαν σε χρηματιστηριακές φούσκες. Η ιδιωτική τηλεόραση που παραφούσκωσε και έσκασε σε κάποιες περιπτώσεις. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήταν το ξέσπασμα μιας τεράστιας χρηματιστηριακής κρίσης που εξαπλώθηκε με τη μορφή πανδημίας, αποδεικνύοντας πως το καπιταλιστικό σύστημα είναι γυμνό! Δείχνοντας με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως η ζωή στον καπιταλισμό μετριέται με το πόσα βγάζεις και όχι με το ποιος είσαι. Γιατί αν βγάζεις, αξίζει να ζεις, αν όχι, στα χαρτόκουτα.

Όλες οι κυβερνήσεις χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν οποιαδήποτε εκδήλωση. Δεν είναι τυχαίο ότι με μπροστάρη την προηγούμενη κυβέρνηση, η σημερινή πέρασε το νόμο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, οδηγώντας το χρόνο πολύ πολύ πίσω.

Και φυσικά όλη αυτή την περίοδο όπου η πανδημία έχει παγώσει σχεδόν τα πάντα, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να νομοθετεί εις βάρος του λαού και των συμφερόντων του, εις βάρος των ελάχιστων που ακόμη έχουν μείνει όρθια.

Το μόνο που συνεχίζει να είναι η απόλυτη σταθερά είναι η καταστολή και η δράση των ΜΑΤ. Καθόλου τυχαία η τοποθέτηση του συγκεκριμένου υπουργού σε αυτή τη θέση. Και αυτό θα γίνει καθαρό στο λαό μας, όταν ανοίξει η αυλαία και διαλυθεί το πέπλο της πανδημίας. Τότε που η οικονομική καταστροφή θα δείξει το ωμό της πρόσωπο, οπότε θα είναι αναπόφευκτη η κοινωνική αντίδραση.

Τότε οι δυνάμεις καταστολής, που σήμερα εμφανίζονται να ελέγχουν την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, θα εμφανιστούν απροσχημάτιστα.

Όλα τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα και στα οποία οι δυνάμεις καταστολής εμφανίζονται και δρουν με τον πλέον βίαιο τρόπο, είναι μια πρόβα τζενεράλε για να μετρηθούν οι αντιδράσεις. Ίσως και για να γίνει αντιληπτό από τον καθένα μας πως αυτό θα είναι το αυριανό κατεξοχήν αστυνομοκρατούμενο κράτος που μας επιφυλάσσουν.

Στη δική τους αντίληψη, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε μια γροθιά για να μην περάσει οτιδήποτε ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς. Στο χέρι μας είναι. Στη διάθεσή μας.

Η αστυνομία οφείλει να υπηρετεί το λαό και όχι τα συμφέροντα της αστικής τάξης εις βάρος του λαού. Σε κάθε περίπτωση να υπενθυμίζουμε πως είναι σάρκα από τη σάρκα του λαού μας και όχι το μακρύ χέρι του αστικού κράτους.

Όχι στην καταστολή, όχι στην κρατική βία. Μαζί με το λαό κι όχι απέναντι στο λαό.

Γιάννης Αγγέλου, Σχης (ΜΧ) εα, MBA, Ms’c 

  alt.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου