Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Υπεύθυνη η κυβέρνηση για τον αυταρχικό κατήφορο


 Μέλη της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών με αρθρογραφία τους στην ιστοσελίδα www.alt.gr, καταδικάζουν τις τραμπούκικες συμπεριφορές συναδέλφων τους, όπως αυτές κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη και καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική για τον αυταρχικό κατήφορο.

Ο Δημήτρης Μπανιάς, Ανθυπαστυνόμος, μέλος ΔΣ της ΠΟΑΣΥ και της Πρωτοβουλίας, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η αυταρχικότητα και η καταστολή ξεκινάει όταν η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με κοινωνικές ομάδες και κοινωνικά προβλήματα. Η συνταγή παλιά, ακολούθησε την πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Από την αποστολή των διμοιριών στη Χίο και στη Λέσβο, πέρυσι, την ίδια περίπου περίοδο και τις αποτρόπαιες σκηνές που εκτυλίχτηκαν εκεί, την αποστολή διμοιριών στον Εβρο, την άγρια καταστολή σε φοιτητές εργαζόμενους που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη πολιτική, την περαιτέρω εμπλοκή μας στους πλειστηριασμούς κατοικιών, στην αδικαιολόγητη καταστολή στην επέτειο του Πολυτεχνείου, και άλλες αρκετές περιπτώσεις.

Κορωνίδα σ' όλη αυτή την πορεία, χρήσιμη και για συμπεράσματα για τους συναδέλφους, είναι οι εντολές που είχαμε στη διάρκεια της πανδημίας και στην εφαρμογή των μέτρων.

(...) Οσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να καταστείλει όποιον διαφωνεί στην πολιτική της, βάζοντας απέναντί του τον απλό εργαζόμενο αστυνομικό πλανάται. Πλανάται αν νομίζει ότι με αυταρχικότητα και τυφλή καταστολή θα ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Πλανάται αν θεωρεί ότι ο εργαζόμενος αστυνομικός θα πάει ενάντια στην κοινωνία και στον εργαζόμενο λαό μας».

Ο Σόλωνας Ζέινος, αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ από τη Δυτική Αττική, στο ΑΤ Ασπροπύργου και μέλος της Πρωτοβουλίας, σχετικά με την αστυνομική βία κατά πολιτών στη Ν. Σμύρνη, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το επεισόδιο δεν πρέπει να εξεταστεί μεμονωμένα, αλλά ως μέρος της συνολικότερης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, και ειδικά την τελευταία περίοδο.

Οι κυβερνήσεις μάς εργαλειοποίησαν προκειμένου να εφαρμόσουν αντιλαϊκές πολιτικές, που μάλιστα με την εφαρμογή ορισμένων από αυτές, πληττόμασταν και πληττόμαστε και εμείς οι ίδιοι.

(...) Αντί οι νόμοι και οι διαταγές να αφορούν την προστασία του λαού, είδαμε πως θεσπίστηκαν για εντελώς διαφορετικές εφαρμογές. Για τη στροφή της εφαρμογής της ΕΛ.ΑΣ. σε εκ διαμέτρου διαφορετικά από το ρόλο της καθήκοντα, μοναδική ευθύνη έχουν οι κυβερνήσεις. Αυτές νομοθετούν, αυτές διατάζουν.

Μολονότι η πλειοψηφία μας προερχόμαστε από λαϊκές γειτονιές των πόλεων και της επαρχίας, μολονότι ο περίγυρός μας αποτελείται από κόσμο που πασχίζει σαν και εμάς να τα βγάλει πέρα, οι κυβερνήσεις μάς τοποθέτησαν και μας τοποθετούν απέναντί του.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην ξεχνούν από πού προέρχονται και πού ανήκουν. Η ευημερία του λαού σημαίνει και δική μας ευημερία, αφού οι ανάγκες μας είναι κοινές. Να μη συμμετάσχουμε στη δόλια ψευδαίσθηση που θέλουν κάποιοι ότι ο λαός είναι εχθρός».

Επίσης, η Πρωτοβουλία Αστυνομικών με ανακοίνωσή της «καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική και δολοφονική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου της ομάδας "ΔΡΑΣΗ" από ομάδα κουκουλοφόρων χουλιγκάνων. Η εγκληματική αυτή ενέργεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του συναδέλφου, έρχεται ως απόρροια του τεταμένου κλίματος της τελευταίας περιόδου, που δημιουργήθηκε με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης.

Η δράση των χουλιγκανικών αυτών στοιχείων πρέπει να διαχωριστεί από τη μεγαλειώδη διαδήλωση που εξελισσόταν από χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες χωρίς καλυμμένα πρόσωπα, που απαιτούσαν να μπει ένα τέλος στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Ο ρόλος και ο στόχος των ομάδων αυτών φάνηκε και σήμερα ποιος ήταν, να διαλυθεί, δηλαδή, μια μεγάλη διαδήλωση.

Καλούμε την κυβέρνηση να λειτουργήσει άμεσα προς αποκλιμάκωση της κατάστασης, πριν δούμε νεκρούς αστυνομικούς και πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου