Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για δισεκατομμύρια δολάρια στα μονοπώλια


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα, μία ημέρα μετά την έγκρισή του από το Κογκρέσο, το γιγαντιαίο σχέδιο, ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα δοθούν στο κεφάλαιο με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Το πακέτο, μαζί με ορισμένα εφάπαξ ή ολιγόμηνα ψίχουλα για τη διαχείριση των πιο ακραίων συνεπειών της πανδημίας στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, περιλαμβάνει νέα γενναία «δώρα» για ισχυρά μονοπώλια που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την ίδια ώρα που έμειναν εκτός νομοσχεδίου ακόμα και οι διατάξεις για αύξηση του κατώτατου ωρομίσθιου στα 15 δολάρια (που και πάλι δεν εξασφαλίζουν τις στοιχειώδεις ανάγκες), στο πακέτο, μεταξύ των άλλων χρηματοδοτήσεων για τα μονοπώλια, συμπεριλήφθηκε νέα κρατική επιχορήγηση ύψους 14 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη λάβει άλλα 25 δισ. από την προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters»)

 

1 σχόλιο:

  1. Ενα κλασσικό παράδειγμα, πως η ανικανότητα, το Χρέος των "ιδιωτών" γίνεται "δημοσιονομικό", το φορτώνεται το "κράτος", δηλαδή ο Λαός, που θα κληθεί εν συνεχεία με αυστηρά μέτρα λιτότητας να "ισοσκελίσει τον Προϋπολογισμό"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου