Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Καλούνται να αντιμετωπίσουν περιστατικά Covid χωρίς να έχουν εκπαίδευση


Στη μετατροπή του Νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» σε «μιας νόσου» προχώρησε η κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό. Ενδεικτικό είναι ότι οι ειδικευόμενοι γιατροί καλούνται χωρίς καμία εκπαίδευση, κατάρτιση και εμπειρία να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν περιστατικά Covid.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί προχώρησαν σε συλλογή υπογραφών, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους για αυτή την απόφαση, τονίζοντας ότι «όπως πολύ καλά γνωρίζει η διοίκηση του νοσοκομείου, δεν υπάρχει η απαραίτητη κατάρτιση και εμπειρία για να αντιμετωπισθεί η πανδημία που διανύουμε με τη σοβαρότητα που της αρμόζει».

Οι υπογράφοντες μεταξύ άλλων απαιτούν «αντιμετώπιση των Covid-19 περιστατικών αποκλειστικά από τις κατάλληλες ειδικότητες, με επικουρική συνεισφορά των μη σχετικών ειδικοτήτων» και «λήψη αποτελεσματικών και στοχευμένων μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως διορισμός μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το επίσημο πρόγραμμα εφημεριών δεν έχει καταρτιστεί και οι γιατροί ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου ή κοινωνικών δικτύων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου