Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Νέο μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο για ανοικτές σχολές χωρίς καταστολή


Με ένα μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, έστειλαν για μία ακόμη φορά το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν σταματούν να αγωνίζονται απαιτώντας μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολών τους, χωρίς αστυνομοκρατία και καταστολή.

Στην κινητοποίηση καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Φιλολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Παιδαγωγικού, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Αγγλικού, Νομικής, Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, Πληροφορικής, Πολιτικών Μηχανικών, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, όπως και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Το αγωνιστικό ραντεβού των φοιτητικών συλλόγων είχε δοθεί στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Πέτρος Κάτσικας, μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Οδοντιατρικής, ο οποίος τόνισε πως αν η κυβέρνηση νομίζει ότι η νέα γενιά θα μείνει άπραγη μπροστά στο τσάκισμα των δικαιωμάτων της είναι γελασμένη. Πρόσθεσε ότι «τα σχέδια για ένα Πανεπιστήμιο φρούριο, ζωσμένο με πανεπιστημιακή αστυνομία, κάμερες και πειθαρχικές ποινές σε όσους αγωνίζονται, στο οποίο το μόνο που θα διακινείται ελεύθερα θα είναι τα μεγάλα κεφάλαια των επιχειρηματικών ομίλων, θα πέσουν στο κενό».

Αναφέρθηκε επίσης στα σοβαρά προβλήματα των φοιτητών της Οδοντιατρικής των οποίων οι κλινικές και τα εργαστήρια είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο, ενώ τόνισε ότι ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά.

Ακολούθησε δυναμική πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης με κεντρικό σύνθημα «ένας χρόνος τηλεκπαίδευσης - ένας χρόνος διά ζώσης καταστολής, πάρτε μέτρα τώρα να ανοίξουν οι σχολές», ενώ οι φοιτητές φώναζαν και συνθήματα όπως «Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία».

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ενσωματώθηκαν οι Φοιτητές του Τμήματος Κτηνιατρικής, οι οποίοι πραγματοποίησαν πικετοφορία, στη διοίκηση του Τμήματος.

 Η πορεία κατέληξε στο κτίριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση, με τους φοιτητές να δηλώνουν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί με τα νέα μεγάλα συλλαλητήρια την 1 Απρίλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου