Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Με αφορμή τον «Ηνίοχο 2021» ξένοι μαύροι γύπες προσκλήθηκαν να κάνουν πρόβες πολέμου πάνω από το Αιγαίο


Ολοκληρώθηκε η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έκλεισε με πανηγυρική πτήση πάνω από την Ακρόπολη. Ωραίες ακούγονται οι ανακοινώσεις του ΓΕΑ και ακόμη πιο ωραία θα μπορούσε να είναι η θέαση των αεροπλάνων στον ουρανό της Αθήνας, εάν η σκληρή πραγματικότητα δεν ήταν τελείως διαφορετική, και η οποία λέει ότι οι ξένοι μαύροι γύπες (αεροπλάνα των «συμμάχων») προσκλήθηκαν από τους εδώ συνοδοιπόρους τους - λέγεται ντόπια άρχουσα τάξη - κυριολεκτικά να κάνουν πρόβες πολέμου, σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών. Αλλωστε, με αφορμή αυτήν την άσκηση και λόγω αυτής της πολλαπλής ιμπεριαλιστικής συμμετοχής, το ΓΕΕΘΑ μίλησε για «ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής».

Η συντριπτική πλειοψηφία του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού, τόσο λόγω των επαναλαμβανόμενων καπιταλιστικών οικονομικών κρίσεων και των δεινών που βιώνει εξαιτίας αυτών, όσο και της πρωτόγνωρης υγειονομικής λόγω Covid-19 πανδημίας, αδυνατεί να παρακολουθήσει τις γεωπολιτικές και στρατιωτικές εξελίξεις. Ακούει για χορούς από δισ. ευρώ για εξοπλισμούς, για «αμυντικές» συμφωνίες με «συμμάχους», για προσλήψεις στρατιωτικών για την ενίσχυση των ΕΔ και πολλά άλλα εντυπωσιακά, που μοναδικό σκοπό έχουν να τον καθησυχάσουν και όντως τον καθησυχάζουν. Με αφορμή αυτήν την πολεμική άσκηση και σε συνδυασμό με όλες τις υπόλοιπες εξελίξεις, ωφέλιμο θα ήταν να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε πραγματική εικόνα όλων αυτών των οποίων συμβαίνουν γύρω μας και μας αφορούν όλους σήμερα και όχι να μένουμε σε μια απατηλή αντίληψη των εξελίξεων που πολύ όμορφα μας σερβίρουν.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, θα δούμε ότι η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση για την πάγια τακτική που ακολουθούν σε πολλά επίπεδα και διαφορετικούς τομείς οι ισχυρές άρχουσες τάξεις απανταχού της Γης. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η εν λόγω άσκηση αποτελούσε την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών του ΣΟΤ (Σχολείο Οπλων Τακτικής) της Πολεμικής Αεροπορίας. Γρήγορα μετεξελίχθηκε στην σημαντικότερη Εθνική αεροπορική άσκηση και επειδή οι καιροί και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και της Ανατ. Ευρώπης προβλέπονταν και σχεδιάζονταν ραγδαίες, αναδείχθηκε «στην πιο ανταγωνιστική αεροπορική άσκηση στην Ευρώπη και στον μεσογειακό χώρο» σύμφωνα με το ΓΕΑ και το ΝΑΤΟ.

Η ανάδειξη της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ» συνδέεται άμεσα με την τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και της Ανατ. Ευρώπης, και τους επιχειρησιακούς - πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για να ανακοπεί η ρωσική και κινέζικη παρουσία στην περιοχή. Στην άσκηση συμμετείχαν η Ελλάδα, η Γαλλία, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Καναδάς, η Ισπανία και η Κύπρος. Παρατηρητές στην άσκηση ήταν η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση και η διέξοδος του συστήματος μέσω πολέμων είναι η αιτία που στρώνει το έδαφος των οξύτατων ανταγωνισμών, που πάνε και «κουμπώνουν» με τις υπόλοιπες ασκήσεις - πρόβες πολέμου οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Κορυφαία αυτών η άσκηση «Defender Europe 2021» - η μεγαλύτερη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, (συμμετέχουν πάνω από 30.000 στρατιώτες) - αποτελεί στην ουσία πολεμική προπαρασκευή στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες, με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, συνολικά των κομμάτων του ευρωατλαντικού μονόδρομου και φυσικά για τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης, είναι τεράστια. Ο δρόμος ανοίχτηκε πλατύς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη διαπραγμάτευση με ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για την Ελληνοαμερικανική Αμυντική Συνεργασία και τη Συμφωνία για τις Βάσεις και τελικά την υπογραφή της από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους λοιπούς ομογάλακτους. Κατ' ουσίαν αυτή η συμφωνία δημιουργεί και παραχωρεί ένα τεράστιο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων σε όλη τη χώρα, που μπορούν να αξιοποιούνται αναλόγως ως πολεμικά ορμητήρια για τα σχέδιά τους και ταυτόχρονα ένα ασφυκτικό πλαίσιο δεσμεύσεων και υποχρεώσεων των ελληνικών ΕΔ στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ο κατάλογος των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμφωνία ατελείωτος, αν κρίνουμε από τα όσα έχουν μέχρι τώρα υλοποιηθεί. Ενδεικτικά είναι μόνο τα παρακάτω, που έχουν σχέση με Βαλκάνια και Αιγαίο:

-- Συμμετοχή στη ΝΑΤΟική αρμάδα που εγκαταστάθηκε μόνιμα στον «δίαυλο» του Αιγαίου από τη Μαύρη Θάλασσα για τον έλεγχο διέλευσης των ρωσικών πλοίων προς τη Μεσόγειο, με πρόσχημα το Προσφυγικό.

-- Σε συνέχεια του παραπάνω σχεδιασμού και παρακάμπτοντας τους περιορισμούς της Συνθήκης του Μοντρέ, οι ελληνικές κυβερνήσεις «καμαρώνουν» ότι τα ελληνικά πλοία είναι τα μοναδικά που αυξάνουν σταθερά τις μέρες παραμονής σε ΝΑΤΟικές αποστολές στη Μ. Θάλασσα.

-- Ταυτόχρονα, η Πολεμική Αεροπορία έχει αναλάβει τον ρόλο του εναέριου χωροφύλακα της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, πάντα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Και επειδή οι επιχειρησιακές δυνατότητες έχουν «απογειωθεί», ελληνικό ιπτάμενο ραντάρ πέταξε πρόσφατα στα παράλια της Μ. Θάλασσας, δίπλα στα ρωσικά σύνορα, ως «ασπίδα» για το αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό «B-1B Lancer», που απογειώθηκε από τις ΗΠΑ και πέταξε ως εδώ για να κάνει «επίδειξη ισχύος».

-- Και επειδή οι δεσμεύσεις της συμφωνίας εμπεριέχουν και θέματα πυρηνικών όπλων, μόλις πρόσφατα άνοιξε τη συζήτηση για την επανεγκατάσταση ΝΑΤΟικών πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα, η ελληνική έκδοση του «Foreign Affairs», που εξηγεί «γιατί πρέπει να επιστρέψουν τα πυρηνικά στην Ελλάδα». Επιχειρηματολογώντας μάλιστα υπέρ αυτού του σχεδιασμού, αναφέρει ότι το ενδεχόμενο να γίνει η Ελλάδα στόχος πυρηνικής επίθεσης από τη Ρωσία, αν έρθουν στη χώρα μας ΝΑΤΟικά πυρηνικά, είναι «μη ουσιώδες». Πρώτον, επειδή η Ελλάδα είναι «μέλος του ΝΑΤΟ» και άρα «φυσικός στόχος» σε περίπτωση «θερμοπυρηνικής ανταλλαγής μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας». Και δεύτερον, επειδή «η ναυτική βάση της Σούδας μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε στιγμή πυρηνικά αεροσκάφη, αεροπλανοφόρα που φέρουν πυρηνικά όπλα, καθώς και πυρηνικά υποβρύχια. Συνεπώς, ακόμη και αν η Ελλάδα δεν φιλοξενεί πυρηνικά όπλα, είναι στόχος επίθεσης»! Τόσο απλά, τόσο ωραία επιχειρηματολογούν οι διάφοροι δημοσιογραφικοί λαγοί του συστήματος με τα θέματα των πυρηνικών.

Και όλα αυτά τα λένε και επιχειρηματολογούν οι ειδικοί διεθνολόγοι και στρατηγικοί αναλυτές συνολικά, επειδή ΝΑΤΟ - ΗΠΑ εγγυόνται την «ειρήνη και σταθερότητα» στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Αντιλαμβάνονται προφανώς την «ειρήνη και σταθερότητα» κάτι σαν το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης, της Συρίας, του Ιράκ και φυσικά της Κύπρου.

Σ' αυτό το πλαίσιο του νέου ΝΑΤΟικού δόγματος μας μπλέκουν οι επιλογές της κυβέρνησης, βαφτίζοντας ως «συμμαχικές υποχρεώσεις» τη συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟικές πολεμικές προετοιμασίες, όπως είναι και η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ». Είναι το ίδιο πλαίσιο του ΝΑΤΟ που θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο όχι μόνο το Αιγαίο, αλλά και όπου αλλού δραστηριοποιείται, αποθρασύνοντας έτσι την τουρκική επιθετικότητα σε θάλασσα και αέρα με τα γνωστά καθημερινά επεισόδια.

Σήμερα που η «ιμπεριαλιστική ειρήνη» εναλλάσσεται με τα τύμπανα του πολέμου σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορά μας, ο λαός μας, το μόνιμο και έφεδρο προσωπικό των ΕΔ, χρειάζεται να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να απορρίψουν με αποφασιστικότητα όλα τα καλοσερβιρισμένα μυθεύματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ αποτελεί «ασπίδα» και «εγγύηση» ειρήνης για τον λαό.

Πρέπει να πάρουν θέση, δυναμώνοντας τον αγώνα για να απεμπλακεί τώρα η χώρα από τα σχέδια αυτά, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Αυτοί που δεν διστάζουν να μετατρέπουν τη χώρα από άκρη σε άκρη σε «ένα πεδίο βολής φτηνό, που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι», δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να μετατρέψουν τη χώρα μας σε «πεδίο μάχης, όπου θα χύνουν το αίμα τους ντόπιοι φαντάροι...».


Γρηγόρης ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
Αντισμήναρχος (Ι) ε.α

 

1 σχόλιο:

  1. https://www.ergatikosagwnas.gr/arthra/kendrismata/2671-to-parasimo Αυτά τα μέτρα δεν ισχύουν μόνο στην χώρα μας που κυβερνάει η κακιά ...δεξιά... Ακριβώς τα ίδια ισχύουν σε Ισπανία Πορτογαλία Τσεχία Βενεζουέλα με αριστερές κυβερνήσεις και συμμετοχή Κ.Κ. Γιατί είναι μέτρα που τα χρειάζεται ο καπιταλισμός. Ο Λαός θα τελειώσει με όλα αυτά όταν χτίσει την δική του εξουσία με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και δικτατορία του προλεταριάτου με όχημα την κοινωνική συμμαχία. Ολα τα άλλα είναι οπορτουνιστικά παραμύθια. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου