Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Λαϊκή επαγρύπνηση ενάντια στη λογική του «συμβιβασμού» για τη «συνδιαχείριση» του Αιγαίου και του ενεργειακού πλούτου


Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση γιατί οι επιλογές που δρομολογούνται κάνουν πιο ξεκάθαρο ότι οι αστικές τάξεις Ελλάδας - Τουρκίας προσανατολίζονται στη λογική του «συμβιβασμού» για τη «συνδιαχείριση» του Αιγαίου, του ενεργειακού πλούτου, τόνισε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή του «TV 100», σχετικά με το πρόσφατο ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Τουρκία.

Ο λαός, συνέχισε, πρέπει να προτάξει την αντίθεσή του απέναντι στην πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας σε «μοιρασιές» περιοχών, οικονομικών ζωνών που προβλέπουν και επιθετικές ενέργειες εναντίον χωρών, μετατρέποντας τη χώρα μας σε στόχο για τους εχθρούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, ο Λ. Στολτίδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δείξει σε καμία περίπτωση ότι είναι προτεραιότητά της η σωτηρία της υγείας, της ζωής του λαού  μας, καθώς -όπως υπογράμμισε- εξακολουθούν να λείπουν κλίνες ΜΕΘ, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία κλπ. Ενώ, συνέχισε, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα « εργασιακά κάτεργα» εξακολουθούν να αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, όπως καταγγέλλουν τα εργατικά σωματεία.

Τα νέα παιδιά, κατέληξε ο Λ. Στολτίδης, βρίσκονται στους δρόμους με δίκαια αιτήματα, διεκδικώντας άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να έχουν το δικαίωμα στη δουλειά, ενώ η Αστυνομία δεν έχει καμία θέση στις σχολές.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου