Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Οι ίδιοι που μιλούν για «αεροπειρατεία» από τη Λευκορωσία χρησιμοποιούν τέτοιες ενέργειες

 
Μπόλικη υποκρισία χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις των αξιωματούχων της ΕΕ και των ελληνικών αστικών κομμάτων, που προσπαθούν να πουν ότι ένα απαράδεκτο γεγονός, όπως η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στη Λευκορωσία, είναι κάτι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ1.

Και αυτό γιατί οι ίδιες δυνάμεις που μιλούν για κρατική αεροπειρατεία, οι σύμμαχοι όπως λένε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, έχουν δημιουργήσει όλο το θεσμικό πλαίσιο για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας» που επιτρέπει τέτοιες ενέργειες.

Υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ εδώ και χρόνια έχουν αξιοποιήσει αυτές τις πρακτικές. Τέτοιες ήταν οι «μαύρες» πτήσεις της CIA που έμπαιναν και στον ελληνικό εναέριο χώρο, καθώς και η καθήλωση αεροσκάφους στο οποίο μετέβαινε ο πρόεδρος της Βολιβίας Ε. Μοράλες στην Αυστρία.

Τόνισε ότι η ουσία του ζητήματος βρίσκεται στο τι θέση παίζει η Λευκορωσία στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ανάμεσα σε ΕΕ - ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα στην περιοχή.

Ακόμα, ανέδειξε την υποκρισία περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς για τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού που μέτρησε για ακόμα μία φορά εκατοντάδες νεκρούς από τις επιθέσεις του ισραηλινού κράτους δεν έγινε καμία κουβέντα στα όργανα της ΕΕ.

Τέλος, σχετικά με την πρακτική των κυρώσεων, τόνισε ότι αξιοποιούνται ώστε να ενισχυθούν τα συμφέροντα ευρωπαϊκών ομίλων τόσο σε οικονομικό σε εμπορικό επίπεδο όσο και για να δικαιολογούνται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου