Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Συνεχίζεται για δέκατη μέρα η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού


Οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, στοχεύοντας αμάχους, πολιτικά κτίρια και βασικές υποδομές, την ώρα που το ισραηλινό καθεστώς, αποθρασυμένο από τη στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, αρνείται πεισματικά οποιαδήποτε συζήτηση για το σταμάτημα των επιθέσεων πριν συντρίψει κάθε δυνατότητα των Παλαιστινίων να ζήσουν σαν άνθρωποι στα εδάφη τους. 

Δέκατη μέρα ανελέητων βομβαρδισμών
 
1 / 4
Από τους αδυσώπητους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν από σήμερα το πρωί έως το απόγευμα, έχασε τη ζωή του ένας Παλαιστίνιος και πάνω από 25 άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Σύμφωνα με αυτές, το ισραηλινό πυροβολικό πυροβόλησε εντατικά αρκετές περιοχές στην πόλη Μπέιτ Χανούν στα βόρεια του θύλακα. Στόχος αεροπορικών επιδρομών αλλά και βομβαρδισμών του πυροβολικού έγιναν επίσης, το δυτικό και το ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας, το βορειοδυτικό τμήμα της Μπέιτ Λαχία, καθώς και η πόλη Τζαμπαλίγια.

Εξάλλου, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε περιοχές και στο Λίβανο, σε απάντηση για την εκτόξευση 4 ρουκετών από την επικράτεια της χώρας, νωρίτερα σήμερα.

Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μιλώντας σε ξένους διπλωμάτες, επιχείρησε να δικαιολογήσει τους ανελέητους φονικούς βομβαρδισμούς, λέγοντας το Ισραήλ «αγωνίζεται για να αποκαταστήσει την ησυχία» και «να μεγιστοποιήσει το χρόνο που θα διαρκέσει οποιαδήποτε ανακωχή με τη Χαμάς». Ωστόσο σχετικά με το πότε θα κηρυχθεί εκεχειρίας, απάντησε κυνικά ότι δεν «στέκεται με ένα χρονόμετρο» στο χέρι...

Με τον τρόπο αυτό, ο Νετανιάχου απάντησε και εμπράκτως στις παραινέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης, σε νέα επικοινωνία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, του είπε ότι αναμένει να δει «σημαντική αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Γάζα μέσα στην ημέρα».

Την ίδια ώρα βέβαια, ο Λευκός Οίκος, σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι «οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ το τσάκισμα της αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού.

Καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ

                      Πηγή: Associated Press

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε «οργανωμένη κρατική τρομοκρατία και εγκλήματα πολέμου» στη Γάζα. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Αμπάς είπε ότι οι Παλαιστίνιοι «δεν θα διστάσουν να κυνηγήσουν όσους διαπράττουν τέτοια εγκλήματα ενώπιον διεθνών δικαστηρίων».

Επιπλέον, το Παλαιστινιακό Υπουργείο Πολιτισμού σε δήλωσή του περιγράφει λεπτομερώς την επίθεση του Ισραήλ σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι ισραηλινές επιθέσεις στοχεύουν σε εκπαιδευτικά και πολιτιστικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοπωλείων, πανεπιστημίων και εκδοτικών οίκων, δομών που ο βομβαρδισμός τους αποτελεί έγκλημα πολέμου....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου