Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Εμφανίζει το 10ωρο σαν ...«σύγχρονη» νομοθεσία!


Το 10ωρο είναι «σύγχρονη ευρωπαϊκή νομοθεσία» για τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη που επικαλείται την οδηγία 1158/19 της ΕΕ σχετικά «με την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής για τους γονείς» για να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους να αυξήσουν την απλήρωτη δουλειά με διευθέτηση του χρόνου εργασία και με ατομικές συμβάσεις.

Σε δηλώσεις του στον «ΣΚΑΙ» το πρωί της Τρίτης ο υπουργός εργασίας ανέφερε ότι το νομοσχέδιο αυξάνει τις υπερωρίες από 96 ώρες στις 150 ώρες σε ετήσια βάση και πως θα εφαρμόζεται και σε ατομική βάση η διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Αξιοποίησε για μια ακόμα φορά την αντεργατική πρακτική της κυβέρνηση ΣΥΡΙΑ λέγοντας πως υπέγραψε το 2019 την οδηγία της ΕΕ και πρόσθεσε ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας ισχύσει επί χρόνια και εφαρμόζεται σε διάφορους χώρους δουλειάς, μεταξύ αυτών και ο Τουρισμός.

Ανέφερε ακόμα ότι το νομοσχέδιο θα είναι σε διαβούλευση έως τις 27 Μάη και πως αυτή την εβδομάδα θα συναντηθεί με ΣΕΤΕ, ΓΣΕΕ και ΕΣΕΕ διευκρινίζοντας ότι η φιλοσοφία του νομοσχεδίου είναι συγκεκριμένη και δεν θα αλλάξει.

Σε ότι αφορά το κατώτατο μισθό και τον αν θα παραμείνει «παγωμένος» έως το 2022 εμμέσως πλην σαφώς το επιβεβαίωσε καθώς δεν το διέψευσε. Ανέφερε ότι «η εξελίσσεται η διαδικασία» και πως ο ίδιος ως υπουργός Εργασίας «θα τοποθετηθεί στο τέλος του Ιουλίου».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου