Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη από τους ποδοσφαιριστές της Λέστερ

Οι παίκτες της Λέστερ, Χάμζα Τσάουντρι και Ουέσλι Φοφανά, πανηγύρισαν με σημαία της Παλαιστίνης την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας στον τελικό με την Τσέλσι. 

Η Λέστερ πέντε χρόνια μετά τον τίτλο της Premier League κατέκτησε και το Κύπελλο Αγγλίας, επικρατώντας 1-0 της Τσέλσι μπροστά σε 21.000 οπαδούς.

Οι παίκτες των «αλεπούδων», Χάμζα Τσάουντρι και Ουέσλι Φοφανά, πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου, κρατώντας μια σημαία της Παλαιστίνης θέλοντας να δείξουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της.

Να γιατί το ποδόσφαιρο είναι το δημοφιλέστερο λαϊκό άθλημα! Γιατί συνδέει άμεσα τη προβολή της αθλητικής δραστηριότητας, με τα αιτήματα της ανθρώπινης αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης!

 

Σε αντίθεση βεβαίως, βεβαίως, με τις κανιβαλιστικές προτροπές του Αστικού πολιτικορεκτισμού, όπως ο Αθλητισμός για τον Αθλητισμό, η Τέχνη για την Τέχνη και λοιπές αποπροσανατολιστικές πομφόλυγες!

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη από τους Λιμενεργάτες του ΛΙΒΟΡΝΟ στην ΙΤΑΛΙΑ

Οι Λιμενεργάτες του ΛΙΒΟΡΝΟ στην ΙΤΑΛΙΑ και το συνδικάτο τους αρνήθηκαν να φορτώσουν όπλα και πυρομαχικά σε πλοίο που προορίζονταν για το Ισραήλ .. σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό !

Οι Λιμενεργάτες έμαθαν ότι το εμπόρευμα που ήταν να φορτωθεί στο πλοίο Asiatic Island ήταν όπλα και εκρηκτικά που προορίζονταν για την ισραηλινή αποβάθρα του Ashdod. Αυτά τα όπλα και τα εκρηκτικά θα χρησιμοποιούνταν για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους, οι οποίοι έχουν ήδη πληγεί από την βάναυση ισραηλινή στρατιωτική επίθεση με εκατοντάδες θύματα, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών. Το συνδικάτο Λιμενεργατών ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει σε καμιά ναυτιλιακή αποστολή στρατιωτικού υλικού να πλεύσει προς το Ισραήλ.

Σήμερα Σάββατο στο Λιβόρνο από τα εργατικά συνδικάτα , διοργανώνεται μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για το μακελειό της Γάζας .

 Μαζί τους και οι φίλαθλοι του Λιβόρνο της Ιταλίας.

 Η είδηση εδω https://www.leftvoice.org/italian-dockers-stop-arms...

2 σχόλια:

  1. Καταδικάζουμε την εντεινόμενη ισραηλινή επιθετικότητα σε βάρος του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού και τη νέα δολοφονική επίθεση με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες.

    Καταγγέλλουμε τις μεγάλες ευθύνες, που έχουν ΗΠΑ, ΕΕ που με διάφορους τρόπους στηρίζουν τη συνεχιζόμενη καταπίεση και σφαγή των Παλαιστινίων.

    Απαιτούμε:

    - Τον τερματισμό της ισραηλινής σφαγής και κατοχής.

    - Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

    - Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

    - Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές Αποφάσεις του ΟΗΕ.

    - Την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Λιμενεργάτες στο Λιβόρνο της Ιταλίας και το συνδικάτο τους, ανήκει στην ιταλική Ένωση Συνδικάτων Βάσης (USB)

    ΔΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου