Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Κλίμα ευφορίας για τις «ευκαιρίες» του κεφαλαίου, «Γολγοθάς» για το λαό


Κλίμα ευφορίας και επικίνδυνου εφησυχασμού καλλιεργεί η κυβέρνηση γύρω από την πανδημία, ενώ οι αριθμοί των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πολυδιαφημισμένη επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων και τα νέα σχέδια ολόπλευρης στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς να έχει λάβει μια σειρά αναγκαία μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας, του λαού και των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης σε μήνυμά του για το Πάσχα επέμεινε ότι «η χώρα μας παραμένει στις τελευταίες θέσεις σε απώλειες σε όλη την Ευρώπη». Υποκριτικά αναφέρθηκε στην «προσπάθεια εκείνων που εξακολουθούν να μάχονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια υγεία» (δίχως βέβαια στήριξη με προσλήψεις και όλα τα απαραίτητα μέσα, με το δημόσιο σύστημα να έχει προ πολλού ξεπεράσει τις αντοχές και τον ιδιωτικό τομέα που αρνούνται να επιτάξουν να κάνει χρυσές δουλειές), «αλλά και την ελπίδα που φέρνει για όλους το δώρο του εμβολιασμού», ο οποίος ωστόσο έχει αποδειχθεί μια πολύμηνη διαδικασία, που δεν αναιρεί την ανάγκη για άλλα επείγοντα μέτρα προστασίας.

Αναμασώντας πάνω σε αυτό το έδαφος τα περί ατομικής ευθύνης, σημείωσε: «Σε λίγο θα λειτουργήσει ξανά η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και θα ανοίξουν τα σχολεία. Η ώριμη συμπεριφορά μας πρέπει να κάνει αυτά τα βήματα σίγουρα, ώστε σταδιακά να γίνουν περισσότερα».

Επιπλέον, με περίσσιο θράσος και επιχειρώντας να σημάνει «σιγή νεκροταφείου» στο λαό απέναντι στην πολιτική τους, ισχυρίστηκε με ύφος πολλών καρδιναλίων πως «σε αυτές τις άγιες ημέρες δεν χωρούν ούτε μικρόψυχες αντιπαραθέσεις, ούτε μίζερες προσεγγίσεις που μηδενίζουν τον πόνο, αλλά και τον αγώνα μιας ολόκληρης χώρας, επί 15 μήνες. Σε όσους επιμένουν σ' αυτές ταιριάζει το "άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι". Οι υπόλοιποι προχωρούμε με ενότητα και αλληλεγγύη στην τελική ευθεία προς τη λήξη της δοκιμασίας»!

Την ίδια ώρα φρόντισε να ξαναστείλει μήνυμα στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι «η οικονομία στηρίχθηκε και άντεξε. Γι' αυτό και η μεσαία τάξη ανασαίνει. Οι μειώσεις φόρων βλέπετε ότι συνεχίζονται. Και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν γρήγορα», με «ψηφιοποιημένες και γρήγορες τις δημόσιες υπηρεσίες», ώστε να εφαρμόζουν «γρηγορότερα» την αντιλαϊκή πολιτική και «την οικονομία θωρακισμένη, έτοιμη να αναπτυχθεί», όπως βάφτισε τη «θωράκιση» της κερδοφορίας του κεφαλαίου με τα δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα.

Αλλωστε δεν «έκρυψε λόγια», λέγοντας πως «η χώρα πέτυχε να κάνει την υγειονομική πολιορκία, ευκαιρία προόδου» για τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και το «σχέδιο ανάκαμψης» του κεφαλαίου, το οποίο παρουσίασε με τις γνωστές «σάλτσες» ως σχέδιο «που θα αλλάξει την εικόνα του τόπου», ανοίγοντας νέα πεδία κερδοφορίας και την ίδια ώρα σκάβοντας πιο βαθιά τον «λάκκο» για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους, όπως με το αντεργατικό τερατούργημα για το 8ωρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου