Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Τιμάμε τη μέρα της εργατικής τάξης


Με κόκκινα γαρίφαλα και με το αγωνιστικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στην έδρα της τους εργάτες που δουλεύουν στην ανακαίνιση του κτιρίου καθώς και τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην έδρα της ΚΕ, με μια εκδήλωση μπροστά και στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση. 

Τον συντροφικό αγωνιστικό εργατικό χαιρετισμό της ΚΕ του Κόμματος μετέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «αύριο θα συναντηθούμε στους δρόμους των απεργιακών συλλαλητηρίων και συγκεντρώσεων». (Δείτε πάνω βίντεο από τον χαιρετισμό του Δ. Κουτσούμπα)

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και τόνισε ότι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις πολιτικές, όχι μόνο να δώσουμε ανάσες ανακούφισης, αλλά κυρίως να ανοίξουμε τον δρόμο, ώστε η εργατική τάξη να ανορθωθεί πραγματικά, γιατί η εργατική τάξη είναι η πρωτοπόρα δύναμη που θα μπορέσει να οδηγήσει όλον το λαό στην εξουσία.

Μιλώντας στους εργάτες στην ανακαίνιση του κτιρίου, ο Νίκος Κουρκούνης, μέλος της ΚΕΟΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη της διεύθυνσης της λειτουργίας του κτιρίου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως «Κάνουμε αυτήν εδώ τη συγκέντρωση δίνοντας το χέρι σε εσάς στους εργάτες για να τιμήσουμε την Πρωτομαγιά. Αύριο, Πέμπτη γίνεται η Πρωτομαγιάτικη απεργία. Είναι μια μέρα κόκκινη, μέρα ελπίδας, μια μέρα για την περηφάνια της εργατικής τάξης για τους αγώνες της, για τους νεκρούς της. Είναι μέρα αγώνα και μνήμης, μέρα τιμής για την εργατική τάξη, για την προσφορά της στην κοινωνική πρόοδο, στην πάλη για μια νέα κοινωνία, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική».

Ν. Κουρκούνης: Ό,τι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους δικούς του αγώνες και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ

Ο Νίκος Κουρκούνης, αναφερόμενος σε Πρωτομαγιές που σημάδεψαν την Ιστορία του Εργατικού Κινήματος -Σικάγο, Θεσσαλονίκη, Καισαριανή- επεσήμανε «η Πρωτομαγιάτικη απεργία έρχεται από το παρελθόν αλλά δείχνει τον δρόμο για το μέλλον. Έτσι, αύριο Πέμπτη, γίνεται μια Πρωτομαγιάτικη απεργία διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού φέτος 135 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του για τη χώρα μας κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη δεκάωρη δουλειά, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να καταστήσουν νόμιμο το εργοδοτικό ξεσάλωμα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων».

«Σε αυτές τις αντεργατικές ανατροπές που δρομολογεί η κυβέρνηση, (...) δίνεται η απάντηση με την αυριανή Πρωτομαγιάτικη απεργία. Η 6η Μάη θα αποτελέσει την πρώτη απεργιακή απάντηση στο νομοθετικό τερατούργημα» τόνισε.

Υπογράμμισε πως «τώρα είναι η ώρα για να εκφραστεί μια μαχητική εργατική απάντηση και να στοχεύσει εκεί που πρέπει, την εξουσία του κεφαλαίου και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Και να μην εγκλωβίζονται σε κάποια εναλλακτικά σενάρια της αστικής διαχείρισης όπως προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που ξαναπροσπαθεί και σήμερα να ρίξει τους εργαζόμενους στην ίδια παγίδα, να τους πείσει πως τελικά αυτήν τη φορά βρήκε τη συνταγή, για να ευημερούν ταυτόχρονα τα κέρδη του κεφαλαίου και τα δικαιώματα του λαού».

Αναφερόμενος στην περσινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα τόνισε πως «έγινε κόντρα στην προπαγάνδα και στην απαγόρευση της κυβέρνησης που ήθελε να επιβάλει σιγή νεκροταφείου (...). Εκείνη η συγκέντρωση έγινε υπόδειγμα στους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο». Καλώντας στην αυριανή απεργία σημείωσε «Όλη η πείρα στη χώρα μας δείχνει πως ό,τι κέρδισε ο λαός μας, το κέρδισε με τους δικούς του αγώνες και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ». 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου