Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα

 

Να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απαιτεί το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ. 

Καταγγέλλει την κυβέρνηση που «στην πρόσφατη παρουσίαση του σχεδίου νόμου για τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου ισχυρίζεται ότι θέλει να διασφαλίσει την "ελευθερία του εργαζόμενου" να δουλεύει όσο και όποτε θέλει. Στην πραγματικότητα όμως η μόνη "ελευθερία" που αποδέχεται η κυβέρνηση είναι αυτή του εργοδότη να ορίζει τη δουλειά του εργαζόμενου, όπως ορίζει τη δουλειά μιας μηχανής, με ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να κατεδαφίσει όσα κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 και πάνω χρόνια, σε οκτώ βήματα». 

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει και τα «κόμματα που κυβέρνησαν έως σήμερα (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) που βρίσκονται σε στρατηγική συμφωνία και έχουν βάλει το χέρι τους στις ανατροπές του σταθερού εργάσιμου χρόνου, τις δεκάδες ελαστικές μορφές δουλειάς, τα ΣΔΙΤ και τα δουλεμπορικά γραφεία, την ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά, τα εργατικά ατυχήματα, τα δεκάδες θύματα της πανδημίας από έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τις στρατιές ανέργων και μισοαπασχολούμενων ιδιαίτερα των νέων σε ηλικία που δεν γνώρισαν ποτέ τι σημαίνει δουλειά με δικαιώματα. Όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουμε και μνήμη και κρίση».

Καταλήγοντας το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ σημειώνει:

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει συλλογικά να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία όχι με διακηρύξεις και εξώδικα, αλλά με οργάνωση, δράση και περιφρούρηση σε κάθε τόπο δουλειάς, με ζωντανές, μαζικές συλλογικές διαδικασίες τις οποίες πρέπει να επιβάλουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις Ενώσεις, κόντρα στις δυνάμεις που συνδιαλέγονται με τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις.

Ιδιαίτερα εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, έχουμε πολλές φορές πατήσει την πεπονόφλουδα της καλλιεργημένης αυταπάτης των εξαιρέσεων. Πιo χαρακτηριστική και κοντινή χρονικά η περίπτωση του νόμου-λαιμητόμου για την Ασφάλιση, με τα γνωστά αποτελέσματα των μειώσεων σε συντάξεις και παροχές, για τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου.

Πρόταση των εκλεγμένων στα ΔΣ των Ενώσεων των ΜΜΕ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, είναι η συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου στην πανεργατική πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 3 Ιούνη.

Δεν παζαρεύουμε, απαιτούμε να μην κατατεθεί το αντεργατικό έκτρωμα! Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και ΠΝΠ για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και των ελαστικών εργασιακών σχέσεων!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου